Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek için Süphan Dağı’na tırmandılar

Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek için 50 kişilik bir grupla Süphan Dağı zirvesine tırmanış yaptı.

Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek için Süphan Dağı’na tırmandılar

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinde bir araya gelen grup, “Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın” sloganı atarak tırmanışa geçti. 3 bin rakımda kamp kuran grup, ikinci gün ise saat 04.00’te zirveye doğru yola çıktı.

Zirveye ulaşan grup adına konuşan Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, dernek olarak tüm etkinlikleri Van Gölü’ne dikkat çekmek için yaptıklarını belirterek, “Temiz bir Van Gölü’nü gelecek nesillere teslim etmemiz gerekir. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde katılımcı var. Hepsine teşekkür ederim. Ayrıca kadın arkadaşlara çok çok teşekkür ederim” dedi.

Grup, 1959 yılında Süphan Dağı zirvesinde düşen İngiliz kargo uçağının enkaz alanında da incelemelerde bulunup, zirve defterini imzaladıktan sonra inişe geçti.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2022, 15:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞAMRAN
ŞAMRAN - 2 yıl Önce

Süphan Dağı yerine Süphan Mahallesine uğrayın. Sadece on km. kadar Şamran Kanalı boyunca yürüyüp kanalın kirliliğini ve içler acısı halini görün. Van Gölü nasıl temiz kalsın?

SIRADAKİ HABER

banner29