Van, en az vaka sayısında yine üçüncü sırada…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Yalova, Osmaniye, Balıkesir, Ordu, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Bilecik, Antalya, İzmir en fazla vakanın görüldüğü iller olurken, Van yine Türkiye genelinde en az vakanın görüldüğü üçüncü il oldu.

Van, en az vaka sayısında yine üçüncü sırada…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısı verilerini açıkladı. Bakan Koca, Yalova, Osmaniye, Balıkesir, Ordu, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Bilecik, Antalya, İzmir'de haftalık vaka sayılarının arttığına dikkat çekerken, Van ise, Türkiye genelinde en az vakanın görüldüğü iller arasında yine üçüncü sırada yer aldı.

Geçtiğimiz haftalarda ilk sırada yer alan Van, 16-22 Ekim arasında 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni vaka sayılarında üçüncü sıraya gerilemişti. Haftalık olarak vaka sayıları Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenirken, Van son açıklanan rakamlara göre en az vakaya sahip üç ilden biri olarak, üçüncü sıradaki yerinde kaldı.

Van, 23-29 Ekim tarihleri arasında 100 bin kişi içinde bir haftalık vaka sayısında Şırnak ve Batman'ın ardından üçüncü sırada yer aldı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "23-29 Ekim arasında, 100.000 Kişi İçinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz. 23-29 Ekim arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Yalova, Osmaniye, Balıkesir, Ordu, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Bilecik, Antalya, İzmir" ifadelerine yer verdi.

Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il, Yalova, Osmaniye, Balıkesir, Ordu, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Bilecik, Antalya, İzmir olarak açıklandı. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre Yalova, en çok vakanın görüldüğü il olarak zirveye çıkarken, Van ise Türkiye genelinde 81 il içerisinde en az vakanın görüldüğü üçüncü il olarak kayıtlara geçti.

Vakanın en az görüldüğü illerin başında bu hafta yine Şırnak gelirken, Şırnak'ı sırasıyla, Batman, Van, Mardin, Siirt, Muş, Aydın, Hakkari, Muğla ve Hakkâri takip etti.

Van, 27,32 oranıyla 23-29 Ekim arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısında Türkiye genelinde ilk üç il içerisinde yer almaya devam etti.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER