Van ekiplerinin, Malatya'daki çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, Van ekiplerinin çalışmaları aralıksız sürüyor. Depremin hemen ardından Malatya için seferber olan Van ekipleri, yaraların en kısada sarılması için her alanda çalışma yürütürken, deprem bölgesinde enkazları temizleme çalışmaları devam ediyor.

Van ekiplerinin, Malatya'daki çalışmaları sürüyor

Malatya'da depremden etkilenen vatandaşların geçici barınmaları için yaşam merkezlerinin oluşturulmasının ardından hayatın normale dönmesi için hayatın her alanına dokunuluyor.

 Yıkılan ve savcılık incelemesi tamamlanan binaların enkazları güvenlik önlemleri altında, Van'dan giden iş makinalarıyla güvenlik güçlerinin gözetiminde kaldırılıyor.

Enkaz kaldırma çalışmalarında polisin TOMA araçları toz kalkmaması için su sıkarken, enkazlar da kamyonlarla hafriyat döküm alanına taşınıyor.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ CANLAR SAHİPSİZ DEĞİL…

Van Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesi Malatya'da bir yandan sokak hayvanları ve sahipli hayvanlara yönelik aşı, antibiyotik, iç-dış parazit ve tedavi çalışmaları yaparken, bir yandan da besleme çalışmalarını sürdürüyor.

BÜYÜKŞEHİR, İŞ MAKİNESİ VE ARAÇLARIN TAMİRLERİNİ YAPIYOR

Deprem bölgesinde bulunan Van Büyükşehir Belediyesi bakım-onarım atölyesi ekipleri, 17 usta ile aralıksız çalışıyor. Arama-kurtarma, enkaz kaldırma, konteyner kent ve yardım çalışmalarında görev alan iş makinesi ve araçların tamir, bakım ve onarımları yapılarak, çalışmaların sürekliliği sağlanıyor.

SICAK YEMEK İKRAMI…

Van Büyükşehir Belediyesi, Malatya'da depremden etkilenen vatandaşlara ve burada çalışan personele yönelik sıcak yemek ve çorba ikramı yaparak, çadır ve konteyner kentlerde yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER