Van Devlet Tiyatrosu, yeni oyunuyla perde açıyor

Van Devlet Tiyatrosu, uzun yaz sezonu sonrası 'Ay Carmela' oyunu ile perde açıyor.

Van Devlet Tiyatrosu, yeni oyunuyla perde açıyor

Jose Sanchıs Sınısterra'nın yazdığı, Yalçın Baykul'un çevirdiği yönetmen koltuğunda ise Halil Akarsu'nun Ay Carmela oyunu Van Devlet Tiyatrosu'nda tiyatro severle buluşacak.

Tiyatro severlerin heyecanla beklediği oyunun başrollerini ise Van Devlet Tiyatrosu Müdiresi Gül Urgan, Ferdi Erkmen, Sıddık Salaz ve Mustafa Erdem paylaşıyor.

Ay Carmela oyunu, İspanya iç savaşı esnasında Franco faşizmine direnen bir halkın sesini iki oyuncunun dilinden seyirciye aktarıyor. Varyete oyuncusu Carmela ve Paulino, İtalyan tugayının eline geçince karşı tarafın askerleri için bir gösteri hazırlamak zorunda kalıyor.

Onlar için ölüm kalım meselesine dönüşen prova süreci, İspanyol halkının kaderinin de metaforudur. Mussolini İtalya'sından gelip İspanya'da Franco'nun tugaylarına destek veren bir grup askerle istemeden yolları kesişen bu iki kahramanın seçimleri ya onları hayattan koparacak ya da yaşayan ölülere dönüştürecek.

Ay Carmela, Van Devlet Tiyatrosu'nun yeni sezon oyunu olarak Van'da sanatseverin ve tiyatro meraklılarının beğenisine sunulacak.

5 Ekim Perşembe günü sahnelenecek olan Ay Carmela'nın oyun seansları Perşembe ve Cuma Günleri 19.30, Cumartesi günleri ise 14.00- 19.30 olarak belirlendi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2023, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER