Van Denizi Yüzme Festivali sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi 1. Van Denizi Yüzme Festivali kapsamında Saint Thomas Kilisesi ve Altınsaç koylarına yürüyüş etkinliği düzenledi.

Van Denizi Yüzme Festivali sürüyor

Van Gölünü dünyaya tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak için Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Van Denizi Yüzme Festivali renkli görüntülere sahne oluyor. Festivalin 3’ücü gününde Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen sporcuların katılımıyla Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nde bulunan bin yıllık Saint Thomas kilisesine yapılan yürüyüş ile devam etti.

Sabah saatlerinde Van merkez ve Gevaş İlçesi Dereağzı Mahallesinde kampa katılan vatandaşlar Ulaştırma Dairesi Başkanlığına ait otobüslerle Altınsaç Mahallesi'ne getirildi. Burada toplanan kalabalık rehberler eşliğinde Altınsaç koylarında yürüyüş yaparak 2 bin metre yükseklikte bulunan Saint Thomas Kilisesine tırmanış yaptı. Zorlu tırmanışın ardından kiliseye ulaşan vatandaşlar burada bol bol hatıra fotoğrafı çekip Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ikramlardan aldı.

Yüzme Festivaline katılmak için İstanbul’dan geldiğini belirten Yüksel Sönmez “ Van’a ilk kez geliyorum. Van’ı ve Van Gölünü çok beğendim. Vanlılar çok misafirperver. Gittiğimiz her yerde bizleri güler yüzle karşıladılar. Bugünde doğa harikası olan Altınsaç Mahallesine geldik. Buraların doğası sahilleri inanılmaz güzel. İnşallah bu doğa ve Van Gölü hep böyle pırıl pırıl kalır. Ben buradan tüm doğaseverleri Van’ı görmeye davet ediyorum. Bu güzelliği herkesin görmesi gerekiyor” dedi.

Etkinlik 19 Temmuz Salı günü Akdamar Adası, Kuzu Adası yüzme etkinliğiyle devam edecek.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2022, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER