VAN'DA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU…

Tüm yurtta olduğu gibi Van genelinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıldönümü coşkuyla kutlandı. Van Valisi Ozan Balcı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, caddede bulunan Vanlıların bayramını kutladı. Vali Balcı, caddede dolaşan İranlı turistlerle de sohbet edip, çocuklara kitap hediye etti.

VAN'DA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU…

Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağlayan büyük zaferin 100. Yıl dönümü, Van'da törenle kutlandı.

30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zaferin 100. Yıldönümünde Beşyol mevkiinde tören düzenlendi.

Kent genelinde birçok noktaya Türk Bayrakları asılırken, törenin yapıldığı alanda yoğun güvenlik önlemleri alındı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Van Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Van Valiliği çelengi, Garnizon Komutanlığı çelengi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenginin sunulması ile başladı.

Van Valisi Ozan Balcı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi'nin tebrikleri kabul etmesinin ardından, tören Cumhuriyet Caddesi'nde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasını nadırdan, silahlı kuvvetler adına günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Tören, bando komutanlığı marş dinletisi, şiir okunması, halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Van Valisi Ozan Balcı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, daha sonra tören geçişini selamlamasının ardından, kutlama etkinlikleri sona erdi.

Vali Balcı, tören sonrası gaziler ve halk oyunları ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Van Valisi Ozan Balcı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, Van Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, dernek başkanları, gaziler vatandaşlar katıldı.

ÇALDIRAN

Van'ın Çaldıran ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Kaymakamlık bahçesindeki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. 1. Hudut Tabur Komutanlığında görevli Piyade Teğmen Bekir Demir'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören sona erdi.

Törene Çaldıran Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, Garnizon Komutanı Piyade Albay Erman Kıyak, Belediye Başkanı Şefik Ensari, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Görücü, İlçe Emniyet Müdür Vekili Eyüp Okusal, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı İsmail Alper Güzeltepe, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Törenin ardından Kaymakam Türker, makamında tebrikleri kabul etti.

ÖZALP

Van'ın Özalp ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü törenle kutlandı.

Kaymakamlık önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından tören sona erdi.

Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili M. Emin Nasır ve kurum amirlerinin katıldığı törenin ardından, şehitlerin kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi.

BAŞKALE

Van'ın Başkale ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ve şiirlerin okunmasıyla program sona erdi.

Törene; Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Cengiz Önder, protokol üyeleri, STK temsilcileri, kurum amirleri, jandarma ve emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Kaymakam Mustafa Çelik, makamında tebrikleri kabul etti.

ERCİŞ

Erciş'te 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı. Van'ın Erciş ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü törenle kutlandı.

Kaymakamlık önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle gönderdiği mesajın okunmasının ardından 108'inci Alay Komutanlığı Personeli Topçu Üsteğmen Mehmet Yekta Şerbetçi tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından tören sona erdi.

Kaymakam Mehmetbeyoğlu'nun kaymakamlık ana girişinde tebrikleri kabul etmesinin ardından protokol üyeleri şehit ailelerini ziyaret etti.

Törene; Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Garnizon Komutanı Albay Murat Kandur, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Doğan Uluçay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Onur Akyüz, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz-İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER