Bu sokak 33 yıldır hizmet bekliyor

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi'nde bulunan Sağdıçlar Çıkmaz Sokak, 33 yıldır hizmet bekliyor. Söz konusu sokağın hemen yanındaki diğer sokaklar  ise alt yapı ve asfaltla buluştu.

Bu sokak 33 yıldır hizmet bekliyor

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi Sağdıçlar Sokakta ikamet eden vatandaşlar, yazın tozdan, kışın ise çamurdan şikâyetçi.

Sokak sakinleri, 33 yıla yakındır söz konusu bölgede ikamet ettiklerini belirterek, bu güne kadar hiçbir belediyeden hizmet alamadıklarını söyledi.

Sokağın yaz aylarında ayrı bir dert, kış aylarında ise ayrı bir dert olduğunu belirten sokak sakinleri, söz konusu durumu defalarca yetkililere bildirmelerine rağmen, herhangi bir sonuca ulaşamadıklarını ifade ettiler.

"SONUÇ ALAMIYORUZ"

33 yıldır sokakta ikamet eden vatandaşlar, bu güne kadar doğru dürüst bir hizmet alamadıklarından yakınarak, "33 yıldır adam gibi bir hizmet görmedik. Bir çakıl taşı ile yol düzelmez. Çakıl taşlarından dolayı yazın tozdan heder oluyoruz, kışın da sokak çamur deryasına dönüşüyor. Kime gittiysek bir sonuç alamadık. Sokağımızın elden geçirilmesi, bir düzene sokulmasını arzu ediyoruz" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

"33 YILDIR HALİMİZ BÖYLE!"

33 yıldır söz konusu sokakta aynı sıkıntıları yaşadıklarını belirten Mesut Acar, "Yanı başımızda bırakın bazı sokakları, bahçelere dahi asfalt dökülmüş. Her ne hikmetse bizim sokağımıza hiçbir şey yapılmıyor. Moloz taşlarından yürümekte bile güçlük çekiyoruz. Belediyelerde görev alan yetkililerin sokak ayrımı yapması kabul edilir bir şey değil. Eğer sokakların bakımı da adamına göre yapılıyorsa gerçekten durum vahimdir" ifadelerini kullandılar.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
YORUMLAR
Süphan
Süphan - 2 yıl Önce

Edremit'in mahallelerinde asfalt ve parke taşı gitmesi gereken, yine bozuk olup tahrip olduğu için yenilenmesi gereken sayısız cadde ve sokak var. Parklar yapılması gereken onlarca semti ve mahallesi var. Her mahallesinin, her cadde ve sokağının süpürülmeye, temizlenmeye ihtiyacı var. Şahmaran Otel- Havaalanı arasındaki kıyılar ve boş alanlar berbat durumdadır, park ve yeşil alan yapılmalıydı. Şamran Kanalı mahalle boyunca berbat durumdadır
Edremit'in yığınla eksiği, ihtiyacı, talebi var.

Yol ihtiyacı
Yol ihtiyacı - 2 yıl Önce

KAVURMA VE SÜPHAN MAHALLESİNDE ÇEVRE YOLU DURMUŞ, ÇOK YETERSİZ BİR OYALANMA VAR. 30 METRELİK ALTERNATİF YOL ZATEN BU YIL HİÇ YAPILMADI. BU İŞ SEZONLARI NEDEN DEĞERLENDIRILMIYOR

SIRADAKİ HABER