Van'da yeni bir işyeri hizmete açıldı

Van'da İpekyolu İlçesi'nde, Kazım Karabekir Caddesi ile Uzun Sokak'ın kesişme noktasında Girişimci Kadın Mine Bilici ve oğlu Ahmet Bilici tarafından 'Meşhur Karaköy Pilavcısı' adında yeni bir işyeri hizmete açıldı.

Van'da yeni bir işyeri hizmete açıldı

Van'da son zamanlarda İpekyolu ilçesinde yeni işyerleri hizmete açılıyor. Vanlı Girişimci Kadın Mine Bilici ve oğlu Ahmet Bilici tarafından 'Meşhur Karaköy Pilavcısı' adında kentte ilk kez bu denli bir işyeri hizmete açıldı.

Van TSO Başkanı Necdet Takva, Van ESOB Başkan Vekili Kenan Akalın, İşadamı Kahar Eraslan, Eğitimci Mehmet Bilici, Eğitimci Hamit Çelik, Eski İpekyolu Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, dernek başkanları ve birçok davetli katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ve ikramların ardından açıklama yapan Girişimci Kadın Mine Bilici, Van'da böylesine bir işyerinin ilk kez hizmete açıldığını belirterek, Van'da güzel işlere imza atacaklarını ifade etti.

BİLİCİ: "6-7 MENÜ ÇEŞİTLE VATANDAŞLARIMIZA HİZMET VERİYORUZ"

İşyeri yetkililerinden Ahmet Bilici ise şube olmadıklarını, birçok pilav çeşidini mönüler halinde satıldığını söyleyerek, "Kaliteli ve güzel bir ortam oluşturduk. Pilav kültürü Karaköy'den çıkmıştır. Bunu menülere bölüp çeşitlendirdiler. 6-7 menü çeşitle vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Olanı değil olmayanı Van'a getirerek bir ilki gerçekleştirdik. Çalışanlarımızın tümü kadınlardan oluşuyor. Hijyen en önemli kuralımız. Annem ile birlikte işyerimizde güzel hizmet vereceğimize inanıyorum. Biz burada bütün çalışanlarımızla bir aileyiz. Bol çeşitli bir menüyü ilk kez biz Van'a getirdik. Güzel bir ortamda güzel yemeklerimizin tadına bakmak isteyenleri Meşhur Karaköy Pilavcısına bekliyoruz" diye konuştu.

TAKVA: "KENTİMİZDE BU TÜR İŞYERLERİNİN AÇILMASI DEĞERLİ VE KIYMETLİDİR"

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ise yaptığı açıklamada, böylesi işyerlerinin sayısının artmasından mutlu olduklarını belirterek, "Van tarihi sıcak günlerini yaşıyor. Biz kendi şehrimizin en önemli özelliğinin iklimsel farkı olduğunu söylüyorduk fakat inanılmaz derecede dünyayla eş zamanlı bir sıcaklık yaşıyoruz. Van'da son günlerde hava sıcaklığı 30 derecenin üzerinde gösteriyor. Bu sıcak havada kadın girişimcimiz Mine Bilici tarafından açılan Meşhur Karaköy Pilavcısı'nın açılışını gerçekleştirdik. Herkesin enflasyonla mücadele ettiği, fiyat artışlarıyla uğraştığı bir süreçte tüccar ve esnaf sayısının az olduğu kentlerde işyerlerinin açılması değerli ve kıymetlidir. Biz oda olarak bir sloganımız var; 'iş aramayın iş kurun' diye. Bugün bu gençlerimiz Mine hanımla birlikte kendi iş yerlerini kurma başarısı gösterdiler. Meşhur Karaköy Pilavcısı'nın hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER