Van'da vaka sayıları azalmaya devam ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Bakan Koca'nın paylaştığı verilere göre, Türkiye genelinde en az vakanın olduğu bölge Doğun Anadolu Bölgesi olurken, son haftalarda ikinci sırada yer alan Van, bu haftada 11,04 onarıyla ikinci sıradaki yerini korudu.

Van'da vaka sayıları azalmaya devam ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 12-18 Mart arasındaki haftalık vaka sayısını paylaştı. Bakan Koca'nın paylaştığı haritaya göre, 100 bin kişide görülen vaka sayısı İstanbul, Ankara ve İzmir'de azaldı. Eskişehir ise 628,47 vaka yoğunluğu ile zirvede yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısı verilerini açıkladı. Bakan Koca, 12-18 Mart arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok illerin başında Eskişehir gelirken, İstanbul, Ankara ve İzmir'de ise bu hafta vakalar azaldı. Van ise, Türkiye genelinde 11,04 oranıyla en az vakanın görüldüğü iller arasında ikinci sırada yer aldı.

Son haftalarda 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni vaka sayılarında ikinci sırada yer alan Van,  12-18 Mart arasında da 11,04 oranıyla ikinci sıradaki yerini korudu.  12-18 Mart tarihleri arasında 100 bin kişi içinde bir haftalık vaka sayısında bu hafta yine Şırnak ilk sırada yer alırken, Van ikinci, Hakkâri ise üçüncü sırada yer aldı.

Bu hafta Eskişehir en fazla vakanın görüldüğü iller olurken, Van ise ülke genelinde en az vakanın görüldüğü ikinci il oldu. Açıklanan son verileri göre Van'da vaka sayısında ciddi düşüş olduğu gözlemlendi.

Haftalık olarak vaka sayıları Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenirken, Şırnak 8,60 onarıyla ilk sırada yer alırken, Van 11,04 oranıyla ikinci, Hakkâri ise 15,81 oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "12-18 Mart arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz"  ifadelerine yer verdi.

Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan illerin başında Eskişehir gelirken, İstanbul, Ankara, İzmir'de ise vakaların düştüğü açıklandı. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre bu hafta yine Eskişehir, en çok vakanın görüldüğü il olarak zirveye çıkarken, Şırnak ise Türkiye genelinde 81 il içerisinde en az vaka ile ilk sırada yer aldı.

Vakanın en az görüldüğü illerin başında bu hafta Şırnak gelirken, Şırnak'ı sırasıyla, Van, Hakkâri, Şanlıurfa, Mardin, Muş, Siirt, Batman, Bitlis, Adıyaman, Ağrı, Erzurum ve Bingöl takip etti.

Van, 11,04 oranıyla 12-18 Mart tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısında Türkiye genelinde ikinci sıradaki yerinde kaldı.

Açıklanan verilere göre bu hafta Van'da vaka sayılarında ciddi düşüş olduğu görüldü.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER