Van'da Uzman Eller Projesi'ne başvurular başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından 81 ilde yürütülen 'Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri' 2023 yılı başvuruları Van'da da başladı.

Van'da Uzman Eller Projesi'ne başvurular başladı

'Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri' kapsamında gazetemize açıklamalarda bulunan Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, başvurusu uygun bulunan girişimcilere 250 bin liraya kadar yüzde 100 hibe desteği verileceğini ifade etti.

Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Uzman Eller Projesi kapsamında kırsalda yaşayan, yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun kişilere bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulayacakları projeler için hibe desteği sağlanacağını vurguladı.

Mevzuatta belirtilen nitelikleri taşıyan girişimcilerin, e-devlet üzerinden 8 Mayıs 2023 tarihi saat 23.59'a kadar "https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr" adresi üzerinden online olarak başvurularını yapabileceğini belirten Müdür Görentaş, başvuruda zorunlu olan belge ve dokümanların da online olarak yükleneceğini söyledi.

"250 BİN TL'YE KADAR %100 HİBE DESTEĞİ VERİLECEK"

Uzman Eller Projesi'yle ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, "Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından 81 ilimizde yürütülen 'Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri' 2023 yılı başvuruları kentimizde de başladı. Başvurusu uygun bulunan girişimcilerimize 250 bin TL'ye kadar %100 hibe desteği verilecek. Proje kapsamında kırsalda yaşayan, yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun kişilere bitkisel üretim,  hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulayacakları projeler için hibe desteği verilecektir. Mevzuatta belirtilen nitelikleri taşıyan girişimcilerimiz, e-devlet şifrelerini kullanarak 8 Mayıs 2023 tarihi saat 23:59'a kadar e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuruda zorunlu olan belge ve dokümanlar da online yüklenecektir. Kırsalda yaşam kalitesini arttıran ve geleceğini burada gören girişimcilerimizin başvurularını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER