Van'da ulaşımda kredi kartı dönemi…

Londra, Kiev gibi dünyanın önde gelen büyük şehirlerinde toplu taşımada uygulanan temassız ödeme sistemleri altyapısının Türkiye'de kullanıldığı şehirlerin sayısı artmaya devam ederken, Van'da bu illerin arasına girdi. Van Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar sonrası kentte artık toplu taşımada kredi kartı kullanılabilecek.

Van'da ulaşımda kredi kartı dönemi…

Toplu taşımada temassız kart kabulü sağlayan Visa ve Mastercard Temassız Toplu Taşıma uygulamasının Türkiye'de kullanıldığı şehirlerin sayısı artmaya devam ediyor. Son olarak Van'da da 20 Aralık itibariyle uygulama konulacak olan sistemle, artık toplu taşımada kredi kartı kullanılabilecek.

Visa ve Temassız Mastercard uygulamasının geçerli olduğu kentlerde toplu taşıma araçlarını kullanan yolcular, kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde bozuk para ya da biletle uğraşmadan, temassız özelliği olan Mastercard kartlarıyla yapabiliyor.

Daha önce Ankara, Adana, Çanakkale, Antalya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Konya, Kocaeli, Mersin, Muğla, Bandırma, Sivas, Burdur, Düzce, Osmaniye, Mardin, Alaplı, Altınova, Ereğli, İnegöl, Niğde, Kırklareli, Yozgat, Edirne, Alanya, Ordu, Kastamonu ve Safranbolu gibi illerde hayata geçirilen uygulama, Van'da da 20 Aralık itibariyle geçerli olacak.

Van'da hayata geçirilecek olan bu uygulama ile yolucuların ulaşım kartlarına dolum yapmak için daha az vakit harcamasını, kayıp yada çalıntı durumunda para kaybetme riskini de azaltması hedefleniyor.

Toplu taşıma araçlarını kullanırken ödeme sırasında 'yetersiz bakiye' gibi sorunlarla karşılaşan Vanlılar, 20 Aralık itibariyle kentte uygulama konulacak olan yeni sistemle, artık kredi kartıyla da ödeme yaparak, rahat bir ulaşım imkanı bulacak.

Van Büyükşehir Belediyesi, hayatın her alanında vatandaşların hizmete kolay ve sorunsuz ulaşması için projeler üretmeye devam ediyor. Kent ulaşımında bir yenilik daha yüzbinlerce kişinin hizmetine sunuldu. Belediye ve özel halk otobüslerinde yolcuların ödeme yaptığı 'Belvan' sistemine ek olarak temassız kartlarla da ödeme yapabilmesi için yeni bir uygulamayı hayata geçiriliyor.

TEMASSIZ ÖDEME DEVREDE

Güçlü bir ulaşım ağına sahip olmak ve vatandaşlara en kolay, güvenilir hizmeti sunmak için çalışmalarını yürüten Van Büyükşehir Belediyesi, yolculara otobüslerde kredi kartlarından ödeme imkânı sundu. Mevcut cihazlarda 20 Aralık'ta devreye alınacak sistem, bu tarihten itibaren kullanılmaya başlayacak.

Kentteki toplu taşıma araçlarında 20 Aralık'tan sonra başlayacak olan uygulama, vatandaşlarda büyük bir memnuniyet oluşturdu. Ödeme yöntemi kapsamında tüm Visa ile Master kredi, banka ve ön ödemeli kartlarının geçerli olduğu ifade edildi.

Uygulama şehrin tamamında Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren tüm otobüs hatlarında kullanıma sunulduğu belirtildi.

Konuyla ilgili Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımız 20 Aralık 2022 tarihi itibarıyla 'temassız' özelliği bulunan (Visa ve Mastercard) kartlarını toplu taşımada da kullanabilecek" ifadelerine yer verildi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER