SEO Uzmanı Kimlere Denir?

Google başta almak olmak üzere arama motorlarında bir web siteyi daha üst sıralara konumlandırmak için çalışma yapan, web site hakkında sürekli olarak analizler ve raporlama yapan kişiye SEO uzmanı diyebiliriz. Web siteyi üst sıralara çıkarmak için organik trafik çok önemlidir. SEO’nun temel amaçlarından biri de üzerinde çalışılan web siteye anahtar kelimeler yardımıyla organik hit çekmektir.

SEO Uzmanı Kimlere Denir?

Sizlerde web siteniz için SEO firması veya SEO uzmanı arıyorsanız bizimle çalışabilirsiniz. SEO Rendesi firması olarak uzun yıllar boyunca İzmir SEO ve Antalya SEO bölgelerinde hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz. Siz de SEO Rendesi firmamızdan hizmet almak istiyorsanız firmamıza ait iletişim adreslerinden bizlere ulaşabilir ve hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.

SEO Uzmanı Görevleri Nelerdir?

SEO uzmanları kendi içlerinde alt dallara ayrılmakta olup bazı SEO uzmanları tüm alanlara da hakim olabilmektedir. SEO uzmanlarının öncelikli olarak bilmesi ve uygulaması gereken görevler aşağıda listelenmiştir.

  1. Ön Analiz ve Sürecin Yol Haritası

SEO uzmanı eğer bir iş almış ise işe başlamadan önce ilk olarak mutlaka ön analiz gerçekleştirir. Ön analizden sonra üzerinde çalışılacak proje hakkına bir yol haritası çizer ve süreç boyunca bu haritayı referans alarak çalışmasına devam eder. SEO uzmanı tarafından yapılan ön analiz içerisinde birçok önemli unsur bulunmaktadır. Bunlar; anahtar kelime analizi, sektördeki rakip analizi, web sitenin mevcut trafik analizi uzman tarafından titizlikle gerçekleştirilir. Bu yapılan ön çalışma ile birlikte projenin gidişatı ve projenin ne kadar süre süreceği ortalama olarak belirlenir. Ön çalışma ile birlikte kesin sonuçlar SEO uzmanı tarafından belirlenemez. Sadece ortalama süre ve ortalama başarı oranı belirlenmektedir. Çalışmanın ne kadar sürede başarıya ulaşacağı projeye başlamadan ve projenin gidişatını görmeden hiçbir SEO uzmanı tarafından garanti verilemez.

  1. Site İçi SEO Teknik Analizi

SEO uzmanı, arama motorlarına yardımcı olan kişilerdir. Arama motorları web siteleri doğru bir şekilde tarayıp analiz ederek listelerine eklemek isterler. Var olan bir web sitesi arama motorlarına ait botlar tarafından taranıyor ve arama motorlarında listelenmiyorsa bu web site de teknik bir sorun vardır demektir. Bu gibi sorunlar ile karşı karşıya kalan web siteler için SEO uzmanları devreye girmektedir. Arama motorlarını simüle eden SEO uzmanları, web site içerisinde buldukları eksik ve hatalı bölümleri tespit ederek yazılım ekibine raporlarlar. SEO uzmanları yazılım dili bilmek zorunda değildir fakat bilirlerse işleri büyük ölçüde hızlanabilmektedir.

  1. Kullanıcı Deneyimi Analizleri

Aktif bir şekilde hizmet veren bir web site ziyaretçilerini mutlu ediyor ve ziyaretçilerinin uzun süre web sitede kalmasını sağlıyor bu olay arama motorlarını da mutlu etmektedir. Arama motorlarının genel amacı var olan web sitelerden kullanıcıların işine yarayan en uygun siteyi kullanıcılara sunmaktır. Günümüzde bunu en doğru yapan arama motoru Google olmuştur. SEO uzmanları kullanıcı deneyimini doğru bir şekilde analiz edip üzerinde çalıştıkları projeye önerilerde bulunur.

Örnek Kullanıcı Deneyimi Analizi Önerileri:

  • Sayfa açılış hızı
  • Web sitenin mobil cihazlarda uyumlu olup olmadığı
  • Yazı stili ve yazı boyutu
  • Web site içerisinde kullanıcıların kalma süresi (Google Analytics uygulaması kullanılarak analiz edilmektedir.)
  • Web site içerisinde bulunan kırık linkler

  1. İçerik Analizi

İçerik analizi, SEO uzmanlarının en çok önem vermesi gereken konular arasında yer alır. Web siteyi oluşturan birçok içerik konusu bulunmaktadır. Örneğin web site içerisinde; metin içerikleri, ürünler, resimler vb. SEO çalışması ile birlikte içeriğin kalitesine önem verilerek çalışmalar yapılması çok önemlidir. Web site içerisinde bulunan içerikler tamam özgün olarak tasarlanmalıdır. Web site içerisinde barındırılan kopya ve özgün olmayan içerikler web sitesinin gidişatını kötü yönde etkileyebilir. Web sitenizin içeriklerini oluştururken ziyaretçilerinizin seveceği ve web site içerisinde vakit geçireceği içerikleri oluşturmanız çok önemlidir. Web site için oluşturulacak içerikler arama motorları için değil web siteyi ziyaret edecek kullanıcılar için oluşturulmalıdır. Kullanıcılar tarafından sevilen içerikler, Google arama motoru tarafından çok önemlidir. Çünkü kullanıcılar eğer içeriklerinizi severse web sitenizde daha fazla vakit geçirecektir. Böylece web sitenizin trafiği ile birlikte dönüşüm oranı da hızla artacaktır.

  1. Performans Raporlama (KPI)

Web site için yapılan tüm çalışmalar analiz edilerek detaylı bir şekilde SEO uzmanı tarafından raporlanmalıdır. Oluşturulacak performans raporları haftalık veya aylık olarak hazırlanabilmektedir. Örneğin; Google Analytics aracı kullanılarak web sitenin geçen aylardaki ziyaretçi oranıyla bu ay ki ziyaretçi oranı karşılaştırılarak raporlanabilir. Bunun yanı sıra çalışma yapılıktan sonra web sitenin açılış hızı eski açılış hızına göre ne kadar hızlandı gibi konularda raporlama gerçekleştirilerek müşterinin yapılan çalışmalar hakkında bilgi sahibi olması sağlanabilir. Raporlar hazırlanırken müşterinin anlayabileceği şekilde hazırlanmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Eğer müşterinin rapor içerisinde anlamadığı yerler olursa müşterilere tekrardan birebir olarak rapor özetlenmelidir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29