Van'da ucuz et kuyruğu…

Van'ın İpekyolu İlçesi Alipaşa Mahallesi'nde bulunan Van Et ve Süt Kurumu önünde vatandaşlar ucuz et alabilmek için saatlerce uzun kuyruklar oluşturuyor.

Van'da ucuz et kuyruğu…

Kentte ucuz kırmızı ve beyaz et alabilmek isteyen vatandaşlar, soğuk havaya rağmen, sabahın erken saatlerinde Merkez İpekyolu İlçesi Alipaşa Mahallesi'nde bulunan Et ve Süt Kurumu satış mağazası önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Uzun kuyruklar oluşturan ve saatlerce sıranın kendilerine gelmesini bekleyen vatandaşlar, et alabilmek için sabahın erken saatlerinde kuyruğa girdiklerini ifade ettiler. Soğuk havada sabahın erken saatlerinde sıraya giren vatandaşlar, saat 09.00 itibariyle satışa sunulan ucuz et almak için saatlerce bekliyor.

Van Et ve Süt Kurumu'nun geç saatlerde hizmete açılmasından dert yanan vatandaşlar, uzun kuyruklar nedeniyle kimi zaman et alamadıklarını ifade ettiler.

Kıymanın kilosunun 90 lira, kuşbaşının 99 lira, tavuk etinin ise kilogramının 40-50 liradan satıldığı mağazanın önünde sıraya giren vatandaşlardan bazıları eti daha ucuz olduğu için beklediklerini kaydettiler.

Ülke genelinde et ve et ürünlerinin fiyatı her geçen gün artmaya devam ederken, vatandaşlar ise ucuz et alabilmek için kentlerdeki Et ve Süt Kurumu'nun yolunu tutuyor.

Son dönemlerde et fiyatları tavan yapınca dar gelirli vatandaşlar, evlerine et götürebilmek için Et ve Süt Kurumu'nun önünde saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

Van Et ve Süt Kurumu mağazasında her et türü için 1 kilo satış sınırı uygulanırken, kimi vatandaşlar 1 kilo daha fazla alabilmek için aileleriyle birlikte kuyruğa giriyor.

Hayvancılığın başkenti olan Van'da, soğuk havaya rağmen vatandaşlar hayat pahalılığından dolayı, ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruklar oluşturmaya devam ediyor.

"KENTİN FARKLI NOKTALARINA BİRKAÇ TANE DAHA SATIŞ MAĞAZASI KURULMASI GEREKİYOR"

Et kuyruğu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlardan Cafer Bulut, "Ülke genelinde et ve et ürünlerinin fiyatı her geçen gün artmaya devam ediyor. Vatandaşlarda ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu'nun yolunu tutuyor. Ucuz et almak isteyen vatandaşlar her sabah Et ve Süt Kurumu satış mağazası önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ucuz et alabilmek için soğuk havada sabah erken saatlerde gelip uzun süre sıra beklemek zorunda kalıyoruz. Kasap ve marketlerde 180-190 liradan satılan kıyma burada 90 liradan satılıyor. Vatandaşların bu uzun kuyruklardan kurtulması için kentin farklı noktalarına birkaç tane daha satış mağazası kurulması gerekiyor. İnsanlar büyük bir mağduriyet yaşıyor.  Son dönemlerde et fiyatları tavan yapınca dar gelirli vatandaşlar, evlerine et götürebilmek için Et ve Süt Kurumu'nun önünde saatlerce bekliyor. Talep çok olunca birçok vatandaş et alamadan evine geri dönüyor. Ramazan ayı öncesi farklı noktalarda et satış mağazaları açılarak, bu kuyruklara son verilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29