Van'da şehir içi ulaşıma zam…

Akaryakıttaki artıştan dolayı Van'da şehir içi ulaşıma yine zam geldi. Geçtiğimiz günlerde UKOME toplantısında yapılan görüşmeler sonrası şehir içi tam ücreti 5 TL'den 6 TL'ye çıkarıldı. Kent genelinde zam dün itibariyle uygulanmaya başladı.  

Van'da şehir içi ulaşıma zam…

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı'nın son dönemlerde artan akaryakıt fiyatlarından sonra sık sık zam talebinde bulunması yapılan UKOME toplantısı sonrası kesinleşti. Yapılan UKOME toplantısı sonrası daha önce 5 TL olan şehir içi tam ücreti, yaklaşık yüzde 33'lük zam ile 6 TL'ye çıkarıldı.

Şoför esnafının bu talebi, geçtiğimiz günlerde yapılan UKOME toplantısında masaya yatırıldı. Toplantı sonrası kent içi ulaşıma zam kararı alındı. Şehir içi tam ücreti 5 TL'den 6 TL'ye çıkarılırken, kent genelinde zam dün itibariyle uygulanmaya başladı.  

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul, akaryakıt artışı ve girdi maliyetlerinin artmasından dolayı zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Başkan Tuğrul, gelinen noktada sürekli artan maliyetler nedeniyle fiyat artışı yapmanın kaçınılmaz olduğunu belirterek, şoför esnafını ve vatandaşı düşünerek bir karar aldıklarını vurguladı. Başkan Tuğrul, son dönemde benzin ve motorine gelen zamların şoför esnafını çok fazla zorladığını ve bundan dolayı zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Zam kararı sonrası şehir içi tam bilet 6 TL, şehir içi öğrenci 5 TL, kampüs tam bilet 7 TL, kampüs öğrenci 6 TL, Topaktaş tam bilet 7,50 TL, Topaktaş öğrenci 6 TL, F tipi ceza evi tam bilet 8,50 TL, F tipi ceza evi öğrenci 6 TL, kampüs (üniversite) içi 2 TL oldu.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2022, 17:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sizce de gerekli değil mi?
Sizce de gerekli değil mi? - 2 yıl Önce

Şehir içindeki 30-40 semt ve mahalleye giden şehir içi toplu taşıma araçları için çarşıya mücavir beş altı noktada dört beş dönümlük geniş, düzenli, planlı, yolcu bekleme alanları olan, yolcu indirme bindirme noktaları olan, toplu taşıma araçları park alanları olan, WC, lavabo ve mescitleri olan çağdaş standartlı HAREKET MEYDANLARI oluşturulmalıdır. Şehir merkezindeki toplu taşıma keşmekeşine çağdaş şehirlere yakışır bir düzen ve işleyiş getirmeliyiz. Yine benzer şekilde Hakkari, Ağrı, Bitlis ve ilçelerine, Van'ın 10 ilçesinae, beldelerine ve köylerine yolcu taşımacılığı yapan minibüsler için 300 minibüs kapasiteli oldukça büyük ve modern bir İLÇE, BELDE VE KÖY MİNİBÜSLERİ OTOGARI VE HAREKET MEYDANI inşa edilmelidir. Bu araçların hiçbir çarşılara, kent merkezindeki trafiğegirmemelidir. Yine benzer şekilde Van'ın elli yıllık ihtiyacına cevap verecek 100-150 peronluk oldukça büyük, modern ve ihtişamlı bir ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ ve oldukça büyük bir hareket meydanı oluşturulmalıdır. Van'ın önümüzdeki on yılları ve yüz yıllarını düşünerek tramvay ve metrobüs ağının fizibilite çalışmalarına başlanmalıdır. Bu vizyon, bu çaba ve bu çalışmalar Van'ı hakiki anlamda bir büyükşehir yapacaktır. Van'ı kısa, orta ve uzun vadede rahatlatacak ve gelişimini yükseltecektir.

SIRADAKİ HABER