Van'da rastgele asılan afişler, görüntü kirliliği oluşturuyor

Van'da kent genelinde, aydınlatma direği, elektrik trafoları ve duvarlara rastgele asılan afişler görüntü kirliliği oluşturmaya devam ediyor.

Van'da rastgele asılan afişler, görüntü kirliliği oluşturuyor

Kentin muhtelif yerlerine gelişigüzel asılan reklam amaçlı afişler görüntü kirliliği oluşturuyor. Trafolara, elektrik direklerine, duvarlara gelişigüzel asılan afişler, kentte çirkin görüntü oluştururken, duyarlı vatandaşların ise tepkisine neden oluyor.

Van'da hemen hemen her noktada bu tür görüntülerle karşılaşmak mümkün olurken, etrafa gelişigüzel asılan ilan, reklam ve afişler görüntü kirliliği oluşturuyor.

Şehir genelinde gelişigüzel asılan ilan ve reklamlar görüntü kirliliği oluştururken, vatandaşlarda duyarsızlığa tepki gösterdi.

Van'da özellikle elektrik direkleri, aydınlatma direkleri, trafolar, duvarlar gibi her yere yapıştırılan afişler, görüntü kirliliğine sebep oluyor. Afişler ve ilanlar etkinlikler bittikten sonra da yapıştırıldıkları yerlerde uzun süre kalarak görüntü kirliliği yaratmaya devam ediyor.

Gelişigüzel asılan ilanlar sebebiyle rahatsız olan vatandaşlar, belediyelerin bu kirliliğe bir an önce son vermesini istedi.

Kentin birçok yerinde bilboardlar olmasına rağmen, gelişigüzel her tarafa çeşitli etkinlikleri içeren afiş, ilan ve pankartlar asılıyor. Asalın afiş ve ilan pankartları görsel kirlilik oluştururken bir yandan da çevresel kirliliğe neden oluyor.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER