Van'da pandemiden dolayı kapalı olan camiler, bir bir ibadete açılıyor

Van'da geçtiğimiz koronavirüs salgınından dolayı kapalı ortamı yetersiz olan birçok camii ibadete kapatılmıştı. Birkaç ay öncesine kadar camilerin çoğu, tam kapasite ile ibadete açılmış, bazıları ise hala kapalı durumdaydı. Bu camilerin çoğu ibadete açılmaya başladı.

Van'da pandemiden dolayı kapalı olan camiler, bir bir ibadete açılıyor

Ülke genelinde olduğu gibi Van'da da pandemiden dolayı birçok kapalı mekan, belli bir süre ile kapatılmıştı. Kapatılan alanlardan biri de ibadet mekanlarıydı. Kapasitesi büyük olan birçok camii, geçtiğimiz aylarda ibadete açılırken, kentteki bazı camiler ise ibadete açılmamıştı.

Son dönemlerde normalleşmenin de artmasıyla birlikte, birçok camide önce saflar sıklaştırılmış, daha sonra kapalı camiler de bir bir ibadete açılmaya başlanmıştı.

Son olarak Van'da Vali Mithat Bey Mahallesi, Çavuşbaşı Caddesi'ndeki Büyükşehir İş Merkezi'nin altında bulunan Halit Bin Velid Camii de ibadete açıldı.

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas'ın imam olarak görev yaptığı camide, bundan böyle vakit ve Cuma namazları kılınabilecek.

Henüz caminin açılmadığını düşünen yakın çevredeki birçok vatandaşın daha uzak bölgelerdeki camilere gittiği belirtilirken, yaklaşık 1,5 yıldır kapalı olan camii eksikliklerinin giderilmesiyle ibadete açıldı.

Cuma namazında ülke genelinde olduğu gibi Van'da da, günün önemine binaen 'Engelleri Hep Birlikte ve Sevgiyle Aşalım' konulu hutbe verildi.

Camii cemaati, namazın ardından söz konusu caminin giderleri için imkanları doğrultusunda nakdi yardımda bulundu.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29