Van'da karla mücadelede yoğun mesai...

Van'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ekipler aralıksız çalışıyor. Gece boyu merkezde küreme tuzlama çalışması yapan ekipler, kırsalda ise yola düşen çığın temizlenmesi, hastalara sağlık ekipleri ulaştırmak için yoğun çaba harcıyor.

Van'da karla mücadelede yoğun mesai...

      Kentte mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığı yoğun kar yağışı ve tipiye neden oldu. Kar yağışı ile birlikte çalışma başlatan  Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı karla mücadele ekipleri, kente merkezinde gece boyu küreme, tuzlama çalışması yaparken, sabahın ilk ışıklarıyla da kaldırımların temizlenmesi ve kar toplama çalışması yapılıyor.

      Kırsalda ise Gürpınar ilçesine bağlı Kalkanlı Mahallesi'nde hastaya ulaşmaya çalışan sağlık ekipleri karda mahsur kaldı. Bunun üzerine karla mücadele ekiplerine haber verildi. Ekipler yaptıkları çalışma ile ambulansın hastaya ulaşmasını sağladı.

     Başkale ilçesi Sualtı Mahallesi yoluna 4 farklı noktaya düşen çığların temizlenmesi için çalışma başlatıldı. İş makinalarının boyunu aşan karda yapılan çalışmalara çığ riski nedeniyle ara verildi.
Ayrıca kar yağışı nedeniyle Erciş, Gürpınar, Başkale, Çatak, Özalp, Çaldıran, Muradiye ve Bahçesaray ilçelerinde kapalı olan mahalle yollarının açılması için var gücüyle çalışan ekipler, yolda mahsur kalan çok sayıda aracı da kurtardı. Kent genelinde yaklaşık 300 araç ve 700 civarında personelle çalışma yürüten ekipler, sorumluluk alanındaki 6 bin kilometrelik yol ağında olası mağduriyetlerin önüne geçmek için geceli gündüzlü çalışma yürütüyor.  
    Öte yandan kapalı olan 60 mahalle ve 52 mezra yollarının yeniden açılması için ise ekipler çalışmalarını sürdürüyor.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2022, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29