Van'da İngilizce öğrenme projesi amacına ulaştı

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilip hibelendirilen 2020-1-TR01-KA227-ADU-098764 numaralı ve "Yetişkinler için Yeni E-Artistik İngilizce Öğrenme Yaklaşımı - STORYLAND" isimli Erasmus+ KA2 Yetişkin Eğitimi projesi amacına ulaştı.

Van'da İngilizce öğrenme projesi amacına ulaştı

Proje kapsamında, yetişkinlerin yabancı dil yeterliliklerinin artırılması için dijital yeterliliklerinin artırılması ve yeni dünya düzeninin gerektirdiği niteliklerle varlıklarının ortaya çıkarılması amaçlandı. Bu amaç kapsamında ulaşılması hedeflenen özel hedefler ise, yetişkinlerin yabancı dil yeterliliğini artırmak ve salgın nedeniyle artan öfke, korku, kaygı, stres gibi olumsuz duyguları sanatsal üretimle ortadan olarak belirlendi.

Sanatsal etkinliklerle disiplinler arası katkı sağlayarak hedef kitlelerin temel becerilerini disiplinler arası bir şekilde artırmak, nitelikli istihdam olanakları elde etmelerini sağlamak, yetişkinler arasında kültürlerarası diyaloğu artırmak ve sosyal içerme ilkesi kapsamında sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak proje kapsamında yine özel hedefler olarak belirlendi.

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü liderliğinde, Van Edremit Halk Eğitim Müdürlüğü, RS Planlama ve Proje Merkezi, Zavod Boter Enstitisü (Slovenya), UC Limburg Üniversitesi (Belçika) ve Sportsko u?ilište PESG (Hırvatistan) projeyi yürütülen ortak kurumlar olurken, yaklaşık iki yıllık süreçte proje kapsamında pek çok iş ve işlem yapıldı ve öğrenme çıktıları üretildi.

Proje kapsamında iki yıllık süre içinde ortaklar, bu çıktıları en kaliteli ve amaca uygun şekilde üretebilmek adına 5 kez bir araya geldi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2023, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER