Türkiye'nin yerli aracı TOGG, Van’da tanıtıldı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen T10X model elektrikli araç, Van'a geldi. Türkiye'nin yerli aracı TOGG Van Valiliği önünde Van halkına tanıtıldı.

Türkiye'nin yerli aracı TOGG, Van’da tanıtıldı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen T10X model elektrikli araç dün Van Valiliği önünde görücüye çıktı. TOGG Van Valiliği'nin Cumhuriyet Caddesi'ne bakan avlusunda halka tanıtıldı.

Van Valilik binası önüne getirilen 'Kula' rengini taşıyan T10X model TOGG'A ilgi gösteren vatandaşlar, aracı inceleyip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Van Valiliği'nin Cumhuriyet Caddesi'ne bakan avlusunda halka tanıtılan 65 VAN 65 plakalı TOGG, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken, önümüzdeki günlerde ise Van yollarındaki yerini alacak.

Tanıtım programında gazetecilere açıklamada bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, "Ülkemizin medarıiftiharı projelerinden biri olmuş. İnşallah daha nice nice Türkiye'mizin, Türk milletinin medarıiftiharı projelerin başarılarını beraber göreceğiz. Beraber görmekten büyük mutluluk duyduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Araç burada kalacak. Halkımız ziyaret edebilir, görebilir. TOGG'muzun Türkiye'mize, milletimize, Van'ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

"TOGG BİZİM GURUR KAYNAĞIMIZ"

Aracı yakından görme imkânı bulan Vanlılar, "TOGG'u çok beğendik ve çok konforlu bir araç. Gerçekten 'Türkiye Yüzyılı'na yakışacak bir araç. Sık ve güzel tasarlanmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesin TOGG'u yangından görmesi gerekiyor. Umarım yakında herkes bu aracı sahibi olur. Yerli aracımız TOGG aslında Türk insanının neler yapabileceğini gösteren bir simgedir. Birçok alanda gelişmeler yaşanıyor. TOGG da bunların nişanesi oldu. Türkiye artık kendi İHA, SİHA ve gemisinin yanı sıra yerli aracını da yapan bir ülke. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 60 yıllık hayal gerçekleştirildi. Bundan dolayı vatandaşlar olarak çok sevinçliyiz. Böyle milli teknolojilerin olması bizi sevindiriyor. TOGG bizim gurur kaynağımız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2023, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER