Van'da genç isimler aday adaylığı başvurusunda bulundu

Ülke genelinde olduğu gibi Van'da da son zamanlarda siyasi hareketlilik arttı. Aday adaylığı başvurusu sona ermeden Van'da genç isimler aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Van'da genç isimler aday adaylığı başvurusunda bulundu

14 Haziran'da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine iki aydan az bir süre kala Van'da siyasi partilerde yoğun bir mesai söz konusu.

İktidar partisinin Van İl Başkanlığı'na bilinen isimlerin yanı sıra, genç isimler de aday adaylığı için müracaatlarını devam ettirdi. Bu kapsamda Burak Gültepe, Ömer Faruk Karakurt ve Uğur Güvener gibi genç yüzler siyasete Meclis'te devam etmek için aday adaylığı başvurularını yaptı.

Ak Parti İl Başkanlığı'nda gerçekleşen müracaat sonrası genç isimler açıklamalarda bulundu.

Parti binasının en üst katındaki toplantı salonunda İl Başkanı Emre Güray, Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım'ın da hazır olduğu programda konuşan genç siyasetçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çizgisinde siyaset yapmalarının kendileri adına gurur verici olduğunu belirttiler.

Aday Adayı Ömer Faruk Karakurt inşaat mühendisi kimliğiyle siyasete girdiğini belirterek, "Milli Türk Talebe Birliği'nde siyasi ve sivil toplum hayatına başladım. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Türkiye Gençlik Vakfı Kurucu Okul Başkanlığı yaptım. Çeşitli STK'larda görev aldım. Ak Parti Bakırköy Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttüm. Edindiğimiz tecrübeyle inşallah sizlerin desteğiyle memleketimize hizmet etmek amacıyla aday adaylığı başvurumu yaptım. Hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Aday Adayı Uğur Güvener ise yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere olan inancıyla bu yola çıktığını belirterek, "Gençlerin önündeki engellerin kaldırılmasını arzuluyoruz. Biz gençlere çok büyük görevler düşüyor. Görevlerimiz vatana, millete faydalı projelere fayda sağlamaktır. Van halkına yakışır şekilde hizmet etmek amacıyla aday adayı oldum. Desteklerinizi bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Aday Adayı Burak Gültepe ise başvurusunun ardından partide yaptığı açıklamada, "2013 yılında Ak Parti ile siyasete başladım. Çeşitli görevlerde bulundum. Hamdolsun bugün tekrar evimizdeyiz. Ülkemizin yüzyılını inşa etme sürecinde Cumhurbaşkanımız gençlere büyük fırsatlar veriyor. Bizler de gençlere ilham olan Recep Tayyip Erdoğan'ın yolundan hareketle devam ediyoruz. Ak Parti'nin bir siyaset okuluna dönüşen bir parti olduğunu görüyoruz. Dediğim gibi farklı görevlerde bulundum. Son olarak Genç MÜSİAD Şube Başkanlığı görevini yaptım. Şimdi de milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundum. Umarım hakkımızda hayırlı olur" diye konuştu.

Ak Parti İl Başkanı Emre Güray ise yaptığı açıklamada "Bir haftalık süreçte genç kardeşlerimizin partimize olan yoğun teveccühü bizleri mutlu etti. Tüm kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Ömer, Uğur ve Burak kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Tabi başka genç isimler de aday adaylığı başvurusunda bulundu. Ben hepsine bu yolda başarılar diliyorum. Bu parti, hepimizin partisi. Biz büyük bir aileyiz. İnşallah 14 Mayıs gecesi Ak Parti Van Teşkilatı olarak gümbür gümbür Ankara'ya selamımızı ileteceğiz" dedi.

Genç isimler konuşmaların ardından kendilerine desteklemeye gelenlerle toplu olarak fotoğraf çektirdi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER