Türkmenoğlu: Dünya lideri Erdoğan'ın yanında olmak bizler için bir şereftir

28. Dönem Milletvekili seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için başvurusunu yapan Ak Parti'nin Önceki İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, "Recep Tayyip Erdoğan'ı bir dünya lideri olarak görüyoruz. Onun yanında bulunmak bizler için şereftir. Allah'ın izniyle 14 Mayıs'ta kazanan yine Erdoğan ve Cumhur İttifakı olacaktır" diye konuştu.

Türkmenoğlu: Dünya lideri Erdoğan'ın yanında olmak bizler için bir şereftir

Ak Parti'nin Önceki İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için başvurusunu yaptı.

4 Şubat tarihinde Edremit'te gerçekleşen Ak Parti Van Teşkilat Buluşması programında milletvekili aday adayı olmak için istifasını açıklayan Kayhan Türkmenoğlu, milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Parti binasına gelerek halefi olan İl Başkanı Emre Güray'a başvuru dilekçesini sunan Önceki Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, kendi partilerinde aday adaylığı başvurusunu yapan herkese başarı dileklerinde bulundu.

Başvurunun ardından parti binasının en üst katındaki toplantı salonunda gerçekleşen programda açıklamalarda bulunuldu. İlk olarak söz alan Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım, "Kayhan Türkmenoğlu kardeşimiz, İl Başkanlığı yaptığı zaman dilimi içinde çok büyük çalışmalara imza attı. Türkmenoğlu'nun bu kente faydalı olacağına, bu şehrin her alanda kalkınması için gayret göstereceğine yürekten inanıyorum. Kendisiyle yoğun mesailerimiz oldu. Bu konuda güvenim tamdır" ifadelerini kullandı.

TÜRKMENOĞLU: ÜLKEMİZ ÇOK ÖNEMLİ BİR SEÇİME GİDİYOR

Daha sonra söz alan Milletvekili Aday Adayı Kayhan Türkmenoğlu, 14 Mayıs'ta ülkede çok önemli bir seçimin yapılacağını belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı biz bir dünya lideri olarak görüyoruz. Onun gibi bir lider görmedik. Dik durmayı, ahlakı, hizmeti, siyasetin çözüm üretme yeri olduğunu ondan öğrendik. Recep Tayyip Erdoğan inşallah bu seçimler neticesinde yeniden seçilecektir. Cumhur ittifakının da bu seçimlerden başarıyla çıkacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ak Parti'ye yoğun bir teveccühün olduğunu, bunun da kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Kayhan Türkmenoğlu, "Bugünlerde çok yoğun aday adaylığı başvurularının olduğunu görüyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor. Aday adayı olan tüm kardeşlerimize başarılar diliyorum. Bu naçiz kardeşiniz de bu şehrin bir evladıdır. Bu kardeşiniz; tüccar bir aileden gelen, ekonomik anlamda iş dünyasını tanıyan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapmış, Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Vekilliği görevlerini sürdürmüş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milletvekilliği yapmış bir isim. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmesin. Benim ailem Ak Parti'dir. Ben kurulduğu günden beri bu partideyim. Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı olarak bu davayı sürdürüyorum. Benimle beraber bu mutluluğu yaşayan herkese teşekkür ediyorum. Allah'ın izniyle Ak Parti'nin Van'da büyümesi ve gelişmesi için çabalayacağız. 58 gün sonra seçim var. Durmadan çalışmamız lazım. Hedefe ulaşmak için parti olarak yoğun gayret göstereceğiz. Ben bir kez daha aday adaylığı başvurusunda bulunan herkese başarılar ve şanslar diliyorum. Bizler kol kola, omuz omuza bu partinin başarısı için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Ak Parti İl Başkanı Emre Güray, görevi devraldığı Önceki İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'na teşekkür ederek, "Bayrağı başkanımızdan devraldık. Çıtayı yüksek verdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Bu çıtayı daha yükseğe çıkarmak için gayret göstereceğiz. Hep söylüyorum, bizler büyük bir aileyiz. İnşallah bu kutlu davada muzaffer olmak için çabalayacağız. Ak Parti Van ailesi olarak gümbür gümbür geliyoruz. 14 Mayıs gecesi de Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımıza balkon konuşmasında Van'dan güçlü bir selam yollayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından toplu olarak fotoğraf çekildi.

KAYHAN TÜRKMENOĞLU KİMDİR?

25 Eylül 1962 yılında Van'da doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunu İşletme Anabilim Dalında Yüksek Lisans öğrenimi yaptı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı, Van Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Kayhan Türkmenoğlu aynı zamanda 23.Dönem Van Milletvekilliği ve en son Ak Parti İl Başkanlığı görevlerini sürdürdü. Sosyo Ekonomik konuları içeren 10'a yakın rapor, ayrıca "Avrupa Kapısında Doğu Anadolu Gerçeği" adlı yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2023, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER