Van'da fahiş fiyatlar masaya yatırıldı

Van Ticaret İl Müdürü Murat Keremoğlu, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Sabahattin Ergenç, Lokantacılar Odası Başkanı Osman Tuncil, Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, zabıta memurlarının katıldığı toplantıda, fahiş fiyatlar masaya yatırıldı.

Van'da fahiş fiyatlar masaya yatırıldı

Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu Van kahvaltısının fiyatının 30 tl olması gerektiğini, ancak bu tarifeye uymayan bazı işletme sahiplerinin fahiş fiyat uyguladığını söyleyerek, ilgili makamlara çağrıda bulundu.

Çağrıya duyarlılık gösteren Ticaret İl Müdürü Murat Keremoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Sabahattin Ergenç, Lokantacılar Odası Başkanı Osman Tuncil'in de katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıda konuşan Tüketiciler Birliği Şube Başkanı Uğurlu, "Bilindiği gibi Van kahvaltısı dünya rekorlar kitabına girerek ilimizin tescilli uluslararası markasıdır. Kadim medeniyetimiz döneminde misafirperverliğimiz ile dünyaya nam salmışız. Kültürel değerlerimizi korumak hepimizin asli görevi olmalıdır. Maalesef bazı kahvaltı işletme sahipleri yaptığı fahiş fiyat uygulaması neticesinde Tüketiciler Birliği Van Şubemize şikâyetler ardı ardına gelmeye başladı. Birlik olarak 6502 sayılı Tüketici Kanunu çerçevesinde her türlü haklarımızı aramaktan geri durmayacağız. Van kahvaltısı üzerinde haksız kazanç elde etmek isteyenlere en ağır cezalar verilmelidir. Denetim ve yaptırım mekanizmaların devreye girerek bu kötü gidişata dur demeliler. Aksi takdirde radikal tedbirler alınmazsa fırsatçılık yapanları kamuoyu önünde afişe etmekten kaçınmayacağız" açıklamalarını yaptı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2021, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER