Van'da Engelliler Haftası programı renkli geçti

Van'da Engelliler Haftası dolayısıyla Edremit İlçesinde bulunan ve Özel Eğitim Uygulama Okuluna dönüştürülen eski Vali evinde düzenlenen program renkli geçti.

Van'da Engelliler Haftası programı renkli geçti

Van Valisi Ozan Balcı, İl Milli Eğitim Müdür Yarımcısı Nuran Altan Göl, kurum yetkilileri, dernek yöneticileri, öğrenci, öğretmen ve velilerin katıldığı programda, sahne gösterileri, sergiler, kermes, valilik özel eğitim uygulama okulunda ürün sergisi, dersliklerde resim boyama ve sanatsal etkinlikler, ikramlar gibi birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Program Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesi öğrencilerinin folklor gösterisiyle başladı.

Yapılan çalışmaları inceleyen, stantları gezen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Van Valisi Ozan Balcı, engelli vatandaşların ailede, toplumda ve bizim yanımızda çok özel bir yerinin var olduğuna değinerek, "Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle, engellisiyle, hastasıyla her kesimden insanla biz bir aileyiz. Bizim amacımız engellilerin hayatlarını ve yaşamlarını kolaylaştırmaktır. Engelli bireyleri olan ailelerin yaşadıkları zorlukların farkındayız. Onların yükünü azaltmak ve işlerini kolaylaştırmak bizi mutlu ediyor. Devletimiz de bütün imkanlarını engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için kullanıyor. Bu konuda Van'da da çok güzel işler oluyor. Eski Vali evini engelli vatandaşlarımız için dizayn edip okula dönüştürdük. Bu güzel eseri Büyükşehir Belediyemizin mimarları, mühendisleri yaptı. Aynı zamanda engellilere ilişkin mesleki kurslar verilecek. Bu vesileyle emeği geçen arkadaşlarımı da kutluyorum. Engelliler kampüsü yapıyoruz. Engellilere yönelik ilkokul yapıyoruz. Meslek öğrenmeleri için uygulama ortaokulu ve lisesinin temellerini attık" dedi.

VALİ BALCI: 110 TANE ÖZEL EĞİTİM SINIFI DİZAYN ETTİK

Okullardaki engelli çocukların hayatını kolaylaştırmak için 110 yeni yeni özel eğitim sınıfını daha dizayn ettiklerine sözlerine ekleyen Vali Balcı, "Engelli vatandaşlarımız ve ailelerimiz hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmesinler. Her zaman devlet olarak yanlarındayız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl'ün koordinatörlüğünde yapılan çalışmalar büyük beğeni kazanırken, özel eğitimin Van'da son yıllarda büyük bir ivme kazandığı gözlemlendi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda kutlanan Engelliler Haftası'nın dolu dizgin geçerken, özel eğitim öğrencileri tarafından yapılan çalışmalar büyük beğeni kazandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl'ün çabalarıyla, Özel Eğitim alanında Van ili çok büyük bir yol aldı. Yapılan çalışmalarla özel eğitime muhtaç hiçbir öğrencimiz dışarda kalmazken, açılan farklı kademe ve türlerde okullar, özel eğitim sınıfları, evde eğitim ve hastanede eğitim ile tüm öğrenciler eğitime kavuştu.

Öte yandan "Özel Eğitim Van Projesi" ile de öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik yıl boyunca çeşitli engel gruplarına yönelik eğitimler, özel eğitim sınıflarının standart hale getirilmesi ile de fiziki şartlar ve eğitim materyalleri anlamında çok güzel ortamlar hazırlandı.

Bütün bu çalışmalar kapsamında özel eğitime muhtaç öğrenciler toplumla özel bir kazanım elde ederken, öğrenci velileri de bu anlamda yapılan çalışmalardan dolayı yetkililere teşekkür ettiler.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER