Van'da çiftçilerin yüzünü güldürecek projeler hayata geçiyor

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı başkanlığında, DSİ 17. Bölge Müdürlüğündeki toplantıda kente yapılan ve yapılacak olan sulama göletleri, taşkın koruma yatırımları ile hayvan içme suyu projeleri değerlendirildi.

Van'da çiftçilerin yüzünü güldürecek projeler hayata geçiyor

Toplantıda, 2023 yılı içerisinde 49 bin 400 dekar alanı sulu tarıma açacak olan Çubuklu Barajı ile 5 göletin ihalesinin Mayıs ayında tamamlanması karara bağlanırken, 2023 yılında inşaatları devam edilecek olan, İpekyolu İlçesi Baklatepe Göleti, Özalp İlçesi Gültepe Göleti ve İpekyolu Irgat yeraltı depolaması ile 56 bin 400 dekar alan sulu tarıma kavuşacak.

Öte yandan inşaatı devam eden 15 taşkın koruma projesinin 9’unun bu yıl tamamlanması hedeflenirken, yaşanabilecek taşkınların zarar vermemesi için Akköprü, Tuşba ile Memur-Sen TOKİ derelerinin ıslahı için ihale çalışmaları başlatıldı.

Ayrıca DSİ 17. Van Bölge Müdürlüğü’nün imkânlarıyla yapacağı 7 adet hayvan içme suyu göletinin inşaatına Temmuz ayında başlanacağı ve 2023 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Van’da sulu tarımla çiftinin üretiminin artması ve çiftçinin zenginleşmesi hedefleniyor.

Van Bölge Gazetesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Bilgin
Hasan Bilgin - 1 yıl Önce

Ben Edremit Köprüler köyünde tarım ve hayvancılık yapıyorum. Yaklaşık 400 dönüm tarlam var. İki sulama kanalı olduğu halde ben tarlalarımı sulayamıyorum. Ben değil tüm bölge sıkıntı yaşıyor. Sebebi kanalda tahribat ve DSI nin kanalda görevli bulundurmaması. DSI bölge müdürlüğünde binlerce görevli var ama kanala görevlendirme yapılacak iki adam bulamıyorlar. Çiftçinin biri bazen bir hafta suyu gereksiz ve bilinçsiz bir şekilde tarlasına akıtmaktadır. Bir düzen bir sistem lazım. Sayın Valinin dikkateine!

Elif ayaz
Elif ayaz - 9 ay Önce

Çubuklu barajı doğrumu Allah aşkına biriniz cvp versin içime su serpilsin ne zaman başlatılacak

Elif ayaz
Elif ayaz - 9 ay Önce

Ne zaman cubukluya baraj girecek doğrumu Allah aşkı için bana cvp verin icime su serpilsin

kerem taş
kerem taş - 3 ay Önce

van muradiye devetaş hamo mezrası göleti neden yapılmıyor

SIRADAKİ HABER