Van Çevre Yolu'nun temeli atıldı

Van Çevre Yolu'nun temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Van Çevre Yolu'nun hizmete girmesiyle şehir içindeki trafik yükünün önemli rahatlayacağını ve sınır kapılarına çok daha kısa sürede ulaşılacağını belirterek, "Van Çevre Yolu'nu, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, halkımızın hizmetine sunacağız. Çevre yolumuz tamamlandığında; bir yılda toplamda 434 milyon liralık tasarruf da sağlayacağız" dedi.

Van Çevre Yolu'nun temeli atıldı

Van Çevre Yolu'nun temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle atıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 20 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde doğu ile batıyı ayırmaksızın, ulaştırma ve haberleşme alanında yapılan yatırımlar ile Türkiye'ye çağ atlatıldığını kaydetti ve "Sadece son 6 ayda; Zarova Köprüsü'nü açılışını yaptık. Türksat 5B'yi uzaya fırlattık. Konya-Karaman Hızlı Tren Hattını hizmete aldık. Zonguldak-Kilimli Yolu ve Prof. Dr. Teoman Duralı Tünellerini açtık. 1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale-Malkara Otoyolu'nu dünyanın hizmetine sunduk. 16 ilin geçiş noktası olan Malatya Çevre Yolu'nu ülkemize kazandırdık. Phaselis Tünelleri ile Antalya'nın güvenli ulaşım altyapısını geliştirdik. Ve dünyada parmakla gösterilen, mühendislik özellikleri ile sayılı eserlerimiz arasındaki yerini alan Rize-Artvin Havalimanı'nı, bölgemize ve Avrasya'ya kazandırdık" ifadelerini kullandı.

VAN'DA KARAYOLLARI YATIRIMLARI 30 KAT ARTTI

Yatırımlarda ülke geneline gösterilen özeninin Van içinde gösterildiğini vurgulayan Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

"Diğer tüm alanlarda olduğu gibi, Van'daki ulaşım ve haberleşme yatırımlarını kat be kat artırdık. Van genelindeki; bölünmüş yol uzunluğunu; 36 kilometreden alıp tam 15 kat artırarak, 577 kilometreye çıkardık. Van'daki karayolu yatırım harcamalarını; yaklaşık 30 kat artırarak, 12 milyar 454 milyon liraya yükselttik. Hükümetlerimiz döneminde Van'da; toplam uzunluğu 4 bin metreye yaklaşan 3 ayrı tüneli hizmete sunduk. Hizmete açtığımız 70 adet köprünün toplam uzunluğu, 2 bin 900 metreyi buldu. Bugün de Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Van'da güzel ve hayırlı bir hizmetimizin daha temelini atacağız. Bölgesel ve uluslararası karayolu trafiğinin yükünü taşıyacak olan Van Çevre Yolumuzu 41 kilometre olarak projelendirdik. Daha önce yapımına başladığımız 10 kilometrelik kesiminin ardından, Kalan 31 kilometrelik kesiminde çalışmalarına başladık. Van Çevre Yolu Projemiz; Edremit'ten başlıyor, Van şehir merkezinin doğusundan devam ederek, Erciş Yolu'na bağlanıyor. 2x3 şeritli yolumuz bölünmüş yol standardında yapılacaktır."

ŞEHİR İÇİ TRAFİK YÜKÜ RAHATLAYACAK

Proje kapsamında; 7 Adet katlı kavşak, 2 adet alt geçitli köprülü kavşak, 1 adet demiryolu geçidinin yer aldığını aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, "Van Çevre Yolumuzun hizmete girmesi ile şehir içindeki trafik yükü önemli oranda rahatlayacaktır. Bizlere, konforlu ulaşım ile can ve mal güvenliği sağlayacaktır. Ayrıca, çevre yolumuz üzerinden, Kuzey-Güney ve Doğu-Batı yönlerinde Gürbulak, Kapıköy, Esendere, Umurlu ve Üzümlü sınır kapılarına çok daha kısa sürede ulaşacağız. Böylece Van üzerinden gerçekleştirilen ticareti, yani ihracatımızı ve bölgemizdeki istihdam imkanlarını artıracağız. Çevre yolumuz tamamlandığında; bir yılda zamandan 363 milyon lira, akaryakıttan 71 milyon lira olmak üzere toplamda 434 milyon liralık tasarruf da sağlayacağız. Karbon emisyonu da 15 bin ton daha azalacaktır. Proje bedeli 1 milyar 718 milyon lira olan Van Çevre Yolu'nu, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, halkımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca Van genelinde devam eden 11 adet karayolu projesinin toplam maliyeti de 6,5 milyar lira tutarındadır" değerlendirmelerinde bulundu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER