Van Büyükşehir, depremin yaralarını sarıyor

Van'dan Malatya'ya giden psikososyal destek uzmanları, kurulumu devam eden Beydağı konteyner kentinde, depremzedelere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bölgeye giden ekipler, yaraları sarmak için her alanda çalışmalarını devam ettiriyor.

Van Büyükşehir, depremin yaralarını sarıyor

Malatya'da hayatın normale dönmesi için Van Valiliği öncülüğünde başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın talimatları doğrultusunda, Van Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli 10 Psikososyal Destek Uzmanı, Beydağı konteyner kentinde görevlendirildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Uzman ekipler, depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için konteynerleri gezip depremzede vatandaşları dinliyorlar.

KONTEYNER KENTLERDE KURULACAK ANAOKULLARI İÇİN YARDIM…

Van Büyükşehir Belediyesi, Malatya'daki konteyner kentlerde kurulacak anaokulu ve ilkokul için halıfleks, sıra, masa, oyuncak seti, öğrenci minderi, dolap ve kırtasiye malzemelerinin yer aldığı yardım TIR'ı gönderdi.

VASKİ ÇALIŞMALARINI TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜYOR

Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrası depremden etkilenen Malatya'da, Van Valiliği koordinasyonunda Beydağı konteyner kentinde kurulum çalışmaları sürüyor.

Malatya'da yaşamın normale dönmesi ve depremden etkilenen vatandaşlarımıza daha rahat bir barınma ortamı oluşturmak amacıyla kurulumuna başlanan konteyner kent hızla tamamlanıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) ve Van'dan giden ekipler konteyner kentte çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, deprem bölgesi Malatya'da sahipsiz ve sokak hayvanlarının tedavilerini gerçekleştirerek, beslenmeleri için belli noktalara mama bırakmaya devam ediyor. Depremden etkilenen sokak hayvanları da sahipsiz bırakılmıyor.

ENKAZLAR KALDIRILIYOR

Malatya'da yıkılan binaların enkazları Savcılık incelemesinin tamamlanmasının ardından Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye gönderilen iş makinaları aracılığıyla kaldırılıyor.

ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ…

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da Van Valiliği koordinasyonunda, Beydağı konteyner kentinde depremzedelere ücretsiz ulaşım desteği başladı. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ücretsiz ulaşım desteği, İl Göç İdaresi (Beydağı Konteyner Kenti) önünden başlayıp, şehir merkezi ve AFAD/OSB'ye karşılıklı olarak saat başı düzenleniyor.

DEPREMZEDELERE SICAK YEMEK…

Van Büyükşehir Belediyesi, Malatya'da lojistik depo önü, geri gönderme merkezi, Sebze Hali Çadır Kenti, Şehir mezarlığı, şeker fabrikası çadır kenti, Kültepe önü, Melekbaba Taştepe, Eğitim ve Araştırma Hastanesi önü, Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu Çadır Kenti, Çocuk Trafik Eğitim Merkezi Çadır Kenti önü ve Hanım Çiftliği Mahallesi'nde sabah kahvaltısı ve 2 öğün sıcak yemek dağıtımlarını sürdürüyor.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER