Van Bedesten Çarşısı, kültür çarşısına dönüştürülüyor

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Cumhuriyet Dönemi'nin ilk yapılarından olan eski tekel binasının arkasında inşaat çalışmaları süren Bedesten Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.

Van Bedesten Çarşısı, kültür çarşısına dönüştürülüyor

Van Valiliği koordinasyonunda Van Büyükşehir Belediyesi, YİKOB ve DAKA iş birliğinde "Van Bedesten Çarşısı Yapımı” projesinin inşaatı devam ediyor.

İçerisinde Van kahvehanesi, geleneksel Van mutfağı, sosyal donatılar ve oturma alanlarının bulunacağı Bedesten Çarşı, kültür çarşısına dönüştürülüyor.

Beraberindeki Vali Yardımcısı Furkan Duman ve VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan ile birlikte Bedesten Çarşısı’nda incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, burada Van’ın ekonomisine büyük katkı sunacak olan Bedesten Çarşı'nın inşaatında çalışan işçilere kolaylıklar diledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2023, 11:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
2023 VİZYONU
2023 VİZYONU - 13 ay Önce

İlgili yöneticiler, saha amiri, mühendis ve işçiler ellerini çabuk tutsa, hem kaliteli, hem uzun ömürlü, hem dayanıklı, hem estetik bir iş çıkarıp başladıkları işi kısa sürede bitirerek hizmete soksalar çok iyi olur. Edremit Millet Bahçesi, İpekyolu Millet Bahçesi, Tuşba 1 ve 2. Millet Bahçesi, İpekyolu Sahil Bandı ve Rekreasyon Alanları, Yaşar Kemal Parkı 2. etabı, yeni başlanmış bütün parklar, Tuşba Bedesten Çarşısı ve çevre düzenlemesi, Van Gölü dip çamur temizlikleri, mevcut parkların yenileme ve temizlikleri, Kültür Merkezi inşaatı, Yeni Halk Kütüphanesi inşaatı, Semt kütüphanesi ve semt spor sahaları inşaatları, yüzme havuzu inşaatları, Şamran- Akköprü- Kirman ve Kurubaş dere ve temizlikleri, Çevre yolu yapımı, Edremit- İpekyolu- Tuşba yeni yol ve güzergah açma çalışmaları, yol asfaltma ve parke taşı döşeme çalışmaları, Üç tane Kapalı Semt Pazarı çarşısı yapım işi, Memursen Toki ve diğer kanalların ıslah ve yapım işi gibi birçok proje, yatırım, hizmet ve talebin Mayıs 2023 başından başlayarak hızla başlatılıp bitirilmesindefayda var. 2023 çok dolu geçmeli. Belediyeler, DSİ, Karayolları ve diğer bütün kurumlar aktif olarak sahaya çıkmalı. Ekipler, araçlar, imkanlar seferber olmalı.

SIRADAKİ HABER