Van Balığı'nın 15 çeşidini tanıttılar

Van Gölü Aktivistleri tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Van Balığı Festivali kapsamında mavi fuarlılar Van Balığı’nın 15 farklı yapılış çeşidini tanıttılar.

Van Balığı'nın 15 çeşidini tanıttılar

Van yemekleri ve Van mutfak kültürünütanıtan Mavi Fuarlı kadınlar bu kez de Van Balığını tanıttı. Van Gölü Aktivistlerinin bu yıl ikincisini düzenlediği Van Balığı Festivali kapsamında Mavi Fularlı kadınlar Van Balığının; tandırda balık, açma balık, mangalda balık, fırında balık, balık buğulama, balık köfte, balık hamburger, içli balık, balık bostaniye gibi yaklaşık 15 farklı çeşitte sunum gerçekleştirerek, ziyaretçilere ikramlarda bulundular.

Gerçekleştirdikleri festival ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Yemekleri Grubu sözcüsü Nuran Demirhan,  7 bin yıllık kadim Van şehrinin unutulmuş ve gün yüzüne çıkmamış zengin bir mutfak kültürünün olduğunu belirtti. Bu etkinlikteki amaçlarının Van Balığını tanıtmak ve farklı şekillerde pişirildiğini göstererek tüketimini teşvik etmek olduğunu ifade eden Demirhan, Van Mutfak Kültürü açısından böylesi anlamlı bir festival i düzenleyen Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel’e ve festivale sponsorluk yapan Van İpekyolu Belediyesi Başkanı Cemil Öztürk’e de teşekkür etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER