Van Balığı av yasağı başladı

Van Gölü'nde yaşayan Van Balığı'nın neslinin devamı için üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz'da uygulanan av yasağı başladı. Yasakla beraber balıkçılar, 90 gün boyunca Van Gölü'nde balık avlayamayacak.

Van Balığı av yasağı başladı

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, yasağın başlamasıyla iskelelere demir atan balıkçı teknelerini denetlerken, balıkçılar av yasağıyla ilgili bilgilendirildi.

KAÇAK AVCILIKLA MÜCADELE EDİLECEK

Av yasağıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, endemik tür olan Van Balığı için uygulanan av yasağının başladığını söyledi.

Kaçak avcılıkla mücadele etmek için hazırlıkların tamamlandığını belirten Müdür Görentaş, "Bakanlığımızdan gelen bütçe doğrultusunda 12 araç kiralanarak kolluk kuvvetlerine teslim edildi. Bu araçlarla kaçak avcılarla mücadele edilecek. Sahada görev yapacak tüm personele eğitim verdik. Kaçak avcılarla mücadele etme konusunda gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Van Gölü çevresinde 11 okulda yaklaşık bin 100 öğrenciye Van Balığı temalı eğitimler verildi" ifadelerini kullandı.

Müdür Görentaş, 15 Nisan-15 Temmuz arasında kaçak avcılık yaptığı tespit edilenler hakkında idari yaptırım uygulanacağını belirterek, "Van ekonomisine büyük değer katan endemik tür olan Van Balığı'nı 3 aylık üreme döneminde avlamayalım, satmayalım ve avlanmasına müsaade etmeyelim" dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER