Van Amatör kıyasıya mücadelelerle başladı

Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı alt liglerde futbol maçları hafta sonu oynanan karşılaşmalarla başladı. Hafta sonu oynanan karşılaşmalar kıyasıya mücadelelere sahne oldu.

Van Amatör kıyasıya mücadelelerle başladı

Her hafta sonu İŞGEM, Sanayi ve ilçe takımlarının sahalarında oynanan karşılaşmalara, eskiye göre daha yoğun bir ilginin olması gözlerden kaçmıyor.

Bu doğrultuda Van'da hafta sonu Amatör maçlarında da futbol heyecanı yaşandı. Takımlar maçtan önce Filistin'de yaşanan insanlık dramı dolayısıyla sahaya 'Çocuklar uyurken sessiz olunur ölürken değil' pankartlarıyla çıkarken, bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Van 1. Amatör A Grubunda oynanan maçlarda sahasında konuk ettiği Van 1974 FK'yı 3-0 mağlup eden Erciş Gençlik Belediyespor liderlik koltuğuna otururken, Erciş Örenespor'u 2-0 mağlup eden Van Kartalspor ise 3 puanla ikinci sırada yer aldı.

Van Yolspor ile 2-2 berabere kalan Özalp Gençlikspor, 1 puanla üçüncü sırada yer alırken, Van Yolspor ise 1 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Sahasında Van Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor ile 1-1 berabere kalan İlvanspor, 1 puanla beşinci sırada yer alırken, Van Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor ise 1 puanla altıncı sırada yer aldı.

Haftayı BAY geçen Tuşba FK, Erciş Örenespor ve Van 1974 FK ise ilk haftada puanla tanışamadı.

B Grubunda ise Van DSİ'ye 6-2 mağlup eden Altay Eğitim Kültürspor, 3 puanla liderlik koltuğunda yer alırken, Van İskelespor'u 3-0 mağlup eden İpekyolu Belediyesi Gençlikspor ise 3 puanla ikinci sırada yer adı.

Konuk ettiği Erciş 1 Nisanspor'u 4-2 mağlup eden Gevaşspor, 3 puan +2 averajla üçüncü sırada yer alırken, Başkale Gençlikspor'u 1-0 mağlup eden Tuşba Gençlik Merkezi ise 3 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Grupta Başkale Gençlikspor, Erciş 1 Nisanspor, Van İskelespor ve Van DSİ ilk haftada puanla tanışamayan takılar oldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER