Van 1. Amatör'de bol gollü hafta

Van 1. Amatör kümede A Grubunda ve B Grubunda erteleme maçları hafta sonu oynandı. A ve B grubunda oynanan erteleme maçları bol gollü sonuçlarla tamamlandı. A Grubunda lider Gürpınar Belediyespor, konuk olduğu Altay Eğitim Kürtülspor'a 7-2 mağlup olarak ilk mağlubiyetini alırken, B Grubunda ise İpekyolu Belediyespor, İlvanspor'u 1-0 mağlup etti.

Van 1. Amatör'de bol gollü hafta

Van 1. Amatör kümede A Grubunda geride kalan 12 haftalık maraton sonunda 30 puanlı Gürpınar Belediyespor, B grubunda ise 13. Hafta sonunda 39 puanlı İpekyolu Belediyespor liderliğini sürdürdü.

Her hafta sonu İŞGEM, sanayi ve ilçe takımlarının sahalarında oynanan karşılaşmalar, kıyasıya mücadelelere sahne olurken, maçlar bu hafta da bol gollü sonuçlarla tamamlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı liglerde futbol müsabakaları oynanmaya devam ederken, bu bağlamda Van 1. Amatör Futbol müsabakalarında altıncı hafta maçları geride kaldı.

LİDER GÜRPINAR İLK MAĞLUBİYETİNİ ALDI 

Van 1. Amatör Küme A Grubunda liderlik koltuğunda bulunan Gürpınar Belediyespor, erteleme maçında deplasmanda karşılaştığı Altay Eğitim Kültürspor'a 7-2 mağlup olarak ilk mağlubiyetini aldı.  Gürpınar Belediyespor, bu 30 puanla kalırken, evinde Van Kartalspor'u 3-0 mağlup eden Eriş Örenespor, 28 puanla lideri takibini sürdürdü.

Haftayı galibiyetle kapatan Altay Eğitim Kültürspor, 25 puanla üçüncü sırada yer alırken, deplasmanda Özalp Gençlikspor'u 1-0 mağlup eden Van Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor, 23 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Özalp Gençlikspor, 14 puanla beşinci sırada kendisine yer bulurken, Van Özel Hürriyet Eğitim Kurumları ile 3-3 berabere kalan Van Yolspor ise, 12 puanla altıncı sırada yer aldı.

Van Kartalspor 4 puanla yedinci sırada yer alırken, ilk puanını alan Van Özel Hürriyet Eğitim Kurumları ise, 1 puanla son sırada yer aldı.

İPEKYOLU DOLU DİZGİN…

Van 1. Amatör Küme B Grubunda liderlik koltuğunda bulunan İpekyolu Belediye Gençlikspor, konuk ettiği İlvanspor'u 1-0 mağlup ederek, 39 puanla namağlup yoluna devam etti.

Konuk ettiği Yeşil Gevaşspor'u 10-1 gibi farklı bir skorla mağlup eden ve puanını 31'e çıkaran Erciş Gençlik Belediyespor, ikinci sıradaki yerini korurken, evinde Erciş 1 Nisanspor'u 3-0 mağlup eden Başkale Gençlikspor, 25 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Deplasmanda Tuşba Gençlik Merkezi'ni 11-0 gibi net bir skorla mağlup eden Van DSİspor, 21 puan +26 averajla dördüncü sırada yer alırken, haftayı puansız kapatan İlvanspor ise, 21 puan +7 averajla beşinci sırada yer aldı.

Haftayı farklı bir mağlubiyetle kapatan Yeşil Gevaşspor, 12 puanla altıncı sırada yer alırken, Erciş 1 Nisanspor ise, 10 puanla yedinci sırada yer aldı.

Haftayı BAY geçen Van Gençlikspor, 7 puanla sekizinci sırada yer alırken, grupta oynadığı 12 maçta galibiyet alamayan Tuşba Gençlik Merkezi ise 0 puanla son sırada yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29