Vali Bilmez: Van'da uzlaşı kültürü şart

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, atama kararı sonrası kentte veda ziyaretlerini sürdürüyor. Vali Bilmez ilde bulunan yerel ve yaygın medya mensupları ile bir araya geldi.

Vali Bilmez: Van'da uzlaşı kültürü şart

Görevde bulunduğu 3 buçuk yıllık süre zarfında güzel hizmetler yapmak için gayret gösterdiğini söyleyen Vali Bilmez, kente uzlaşı kültürünün olması gerektiğini belirterek, "Herkesin birbirinin görüşüne, fikrine tahammül etmesi gerekiyor. Uzlaşı kültürü olursa, toplumda huzur ve mutluluk da o denli artar" diye konuştu.

Son Valiler Kararnamesi ile Ankara Mülkiye Başmüfettişliği görevine tayini çıkan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, kentte veda ziyaretlerini sürdürüyor.

Ziyaretler kapsamında Ezberciler İş Merkezi'nde bulunan İpekyolu Gençlik Merkezi'nde gazetecilerle bir araya gelen Vali Bilmez, yoğunluktan dolayı gazete bürolarına tek tek gidemediğini, bu şekilde tüm gazetecilerle aynı anda bir araya gelmeyi daha uygun gördüklerini anlattı.

Hafta içi Van'dan ayrılacağını, Ankara'ya gideceğini belirten Vali Bilmez, "Van'da bir evim devam ediyor. Ailem biraz burada kalacak. Onlar için düzen kurma ile uğraşıyor. Zaman zaman geleceğiz inşallah" dedi.

"KUTUPLAŞMANIN YOĞUNLAŞTIĞI BİR SÜREÇTE GÖREVE BAŞLADIK"

Ülkenin ve Van'ın kutuplaştığı bir süreçte görev yaptığını anlatan Vali Bilmez, "Bu şehrin birçok hizmete ihtiyacı var. Ama inanın Van'ın en çok ihtiyacı, uzlaşmaya vardır. Çünkü Kutuplaşma söz konusu. O yüzden toplumun birbirinin fikrine, düşüncesine tahammül etmesi gerekiyor. Umarım yeni süreçte herkes birbirini daha iyi anlamaya gayret eder" ifadelerini kullandı.

Ziyaret sıcak sohbetlerle devam etti.

Kentte yaşadığı ilginç, acı, güzel anıları sohbet havasında anlatan Vali Bilmez, 20 yıl önce Van'ın Muradiye İlçesi'nde görev yaptığı süreç ile, son süreç arasındaki benzerlik ve farklılıkları da dile getirdi.

20 yıl önce Van'da farklı siyasi parti başkanlarının aynı araçla seyahat edecek kadar birbirlerine karşı tahammülleri olduğunu, ancak gelinen süreçte aynı partiden dört kişinin bir araya gelmekte zorlandığını söyleyen Vali Bilmez, insanların övgü ve yergide bazen kantarın topuzunu kaçırdığından dem vurdu.

"GÖREVDEYKEN, ACI OLAYLAR YAŞANDI"

Van'da görev yaptığı süre zarfında Bahçesaray İlçesi'nde çığ faciasının yaşandığını, yine Başkale'de deprem meydana geldiğini, göçmen teknesinin battığını, sonraki süreçte tüm dünya ve ülkede olduğu gibi pandemi salgınının meydana geldiğini vurgulayan Vali Bilmez, vali ve belediye başkan vekili olarak kentte en iyi hizmeti yapmak için çabaladığını dile getirdi.

Van'da göreve başlarken kendisini etkileyen bir anıyı da anlatan Vali Bilmez, "Bir vali veya başka bir bürokrat bir şehirde göreve başlarken kentin belli dinamikleri ziyaret eder. Bizleri de bu şehirdeki kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti başkanları, stk başkanları, dernek temsilcileri, gazeteciler vs herkes ziyaret etti. Ama beni etkileyen bir ziyaret Başkale'den gerçekleşti. Bir vatandaş hanımını alıp beni ziyarete gelmişti. Hatta ziyaret sonlandığından sordum; 'Herhangi bir isteğiniz var mı?' diye. Onlar da 'Hayır, biz sadece sizleri ziyaret etmeye geldik' dedi. Buna benzer farklı ziyaretlerimiz de oldu. Anlatılmayacak derecede üzücü olaylara, mağduriyetlere, şaşkınlık derecesine varan olaylara da şahit olduk. İyisiyle, kötüsüyle, güzeli ve çirkiniyle belli bir zaman diliminde görev yaptık ve şimdi gidiyoruz. Vicdanen rahatım" dedi.

 "ÖN YARGILI GENÇLERİ, DİNLEYEREK DOST OLDUK"

Bölgede zaman zaman önyargı ile yetişen gençlerin olduğunu, bu gençlerin dinlenmesi ve fikirlerinin önemsenmesi en azından söylemlerine kulak verilmesi gerektiğini belirten Vali Bilmez, "Van'da sık sık gençlerle bir araya geldik. Onlara kulak vermeye çalıştık. Önce ön yargılı olan, devlete, devleti temsil edenlere radikal bir yaklaşım sergileyen gençler olduğunu gördük. Fakat onları dinledikçe, onlar da bizim kendilerini dinlediğimize şahit oldukça aradaki buzlar eridi. Birkaç görüşme sonrası birçok gencin değiştiğini gözlemledik. Bakış açılarının değiştiğini gördük. O yüzden gençleri önemsemek gerektiğini, onları dinlemek gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nde hizmet adına güzel çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini de vurgulayan Vali Bilmez, hizmet alımlarından, ihalelere kadar birçok işi şeffaf yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Çekilen toplu fotoğrafın ardından program sona erdi.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER