Vali Bilmez: Un fabrikalarına sınırsız buğday sözü verildi

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, TMO yetkililerinin Van'a gelerek ildeki un fabrikası yetkilileri ile görüştüğünü ve istenilen miktarda buğday verilebileceğini belirterek, "Bu girişimlerimiz neticesinde un fiyatları düşecektir. Dolayısıyla ekmeğe zam yapılmışsa bile, fiyatlar güncellenecektir" dedi. 

Vali Bilmez: Un fabrikalarına sınırsız buğday sözü verildi

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, son günlerde unda yaşanan fiyat artışlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Bilmez, un arzı konusunda endişeye gerek olmadığını belirterek, kimsenin vatandaşları mağdur etmemesi gerektiğini ifade etti. Vali Bilmez, 50 kilogramlık un torbasının 185 liradan satılacağı müjdesini verdi.

Bölgenin ekonomik anlamda düşük gelirlerin çok olduğu bir bölge olduğunu belirten Van Valisi Bilmez, bu konuda herkesten duyarlılık beklediklerini söyledi. Buğday arzında herhangi bir sıkıntısının söz konusu olmadığını belirten Vali Bilmez, un fabrikalarının TMO'dan istedikleri kadar buğday alabileceklerini vurguladı.

Asgari ücret artışı, doğalgaz, elektrik ve diğer giderler belli olduktan sonra bu konuyu tekrar değerlendireceklerini söyleyen Vali Bilmez, buğday stokunda herhangi bir sıkıntının olmadığını ve bütün fabrikaların buğday talebinin karşılanacağını ifade etti.

"VATANDAŞIMIZIN EKMEĞİYLE KİMSE OYNAMASIN"

Vali Mehmet Emin Bilmez artan un fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "İlimizde un yaklaşık 185 liradan satılacak. Un fabrikalarımız Toprak Mahsulleri Ofisinden istedikleri kadar buğday alabilecekler. Asgari ücret artışı, doğalgaz, elektriğe, vs. gelebilecek zamlarla yeniden fiyat ayarlaması yapılabilecek. Bizde bunun denetimini sürekli yapacağız. Kimse vatandaşımızı mağdur etmesin. Bölgemiz ekonomik anlamda düşük gelirlerin çok olduğu bir bölgedir. Ekmek gideri burada en büyük gider teşkil etmektedir. Vatandaşımızın ekmeğiyle kimse oynamasın. Bu konuda herkesten duyarlılık bekliyorum. Bütün fırıncıları, fabrikaları desteklemeye devam edeceğiz. Onlarda vatandaşımızı desteklesinler. Bu konuda duyarlı davranan tarım bakanlığımıza, TMO bölge müdürlüğümüze, fabrika sahiplerine ve tarımcılarımıza teşekkür ediyorum. Daha önce bütün un fabrikalarına bin ton buğday verildi. Bugünden itibaren de ne kadar talepleri varsa karşılayacağız. Ama bunun karşılığında onlarda unu 185 liradan satacak. Asgari ücret artışı, doğalgaz, elektriğe, vs. giderler belli olduktan sonra bu konuyu tekrar değerlendireceğiz. Bu krizi fırsata çevirip, toplumda bir panik yaratmaya ihtiyaç yok. Çünkü buğday stokumuzda bir sıkıntı yok. Bütün fabrikaların buğday talebi karşılanacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Van'daki fırınlarda dün itibariyle ekmeğe yapılan zamla birlikte 210 gram ekmeğin tanesi 2,5 TL'den satılmaya başlandı.

Un fiyatlarının düşecek olması ile birlikte, ekmek zammının güncelleneceği açıklandı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER