Vali Bilmez: Sporculara desteğimiz sürecek

Van Büyükşehir Belediyesi "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri kapsamında ilde faaliyet gösteren 100 amatör spor kulübüne, 1 milyon TL nakdi yardım desteğinde bulundu. Törende konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bundan sonra amatör spor takımlarıyla daha yakında ilgileneceklerini belirterek, imkânlarını daha çok seferber edeceklerini vurguladı.

Vali Bilmez: Sporculara desteğimiz sürecek

Spora verdiği desteklerini sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri kapsamında Van'a faaliyet gösteren 100 amatör spor kulübüne 1 milyon nakdi yardım desteğinde bulundu.

Fidanlık Parkı'nda düzenlenen etkinliğe Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, Van Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Van İl Jandarma Komutanı Hüseyin Pekmez, Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, Van ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, VATBO Başkanı Nayif Süer, kurum amirleri, sporcular ve kulüp yöneticileri katıldı.

"AMATÖR SPOR TAKIMLARIYLA DAHA YAKINDAN İLGİLENECEĞİZ"

Törende söz alan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Amatör Spor Haftası kapsamında bir haftadır ilimizde düzenlenen etkinliklerin, finalindeyiz. Bilindiği gibi belediyelere profesyonel liglerde oynayan, futbol kulüplerine hiçbir şekilde ayni, nakdi yardım yapamayacaklarını, valilerin, belediye başkanlarının profesyonel futbol liglerinde görev alamayacaklarını, kanunla düzenlenmiş ama imkânlar doğrultusunda amatör spor takımlarının desteklenmesi de belediyelere bir görev olarak verilmiştir. Bundan sonra siz amatör spor takımlarıyla daha yakından ilgileneceğiz ve imkânlarımızı sizi için daha çok seferber edeceğiz. Belediyemiz bünyesinde, spor alanında 8 branşta, 533 öğrencimize 15 antrenörle hizmet verilmektedir. Son iki yılda belediyemizin düzenlediği kurslarda eğitim gören 280 öğrencimizin, spor fakültelerine veya yüksekokullara yerleştirilmesi sağlanmıştır. Ayrıca belediyemiz bünyesinde son 3 yılda düzenlenen, Sürekli Eğitim Merkezi'nde, eğitim gören öğrencilerimizden 500'ü değişik üniversiteler ait fakültelerde okuma hakkı kazandı. Önümüzdeki yüzyılda önemli olan bilgi değil, beceri, yetenek olduğunu biliyoruz. Bunun için bizim çocuklarımızı, hem ruhsal anlamda hem bedensel anlamda daha sağlıklı insanlar olması için, onların her yaşta sporun içinde olması, spor yapması, yeteneklerinin geliştirilmesi için hepimizin seferber olması gerekiyor. Önemli olan sporu izlemek değil, sporun içinde bizzat olmak ve spor yapmak, herkesin tercihine göre, yapısına göre, yapabileceği sporun içerisinde olması gerekiyor" dedi.

"HER ÇOCUĞUMUZUN KENDİ MAHALLESİNDE SPOR YAPABİLECEĞİ, ETKİNLİKLERDE BULUNABİLECEĞİ, ALANLARA İHTİYACIMIZ VAR"

Van'daki genç nüfusa dikkat çeken Vali Bilmez, "Kentimizin nüfusunun %63,4, 30 yaşın altındadır. Genç bir kentiz. Bunun için her çocuğumuzun kendi mahallesinde spor yapabileceği, etkinliklerde bulunabileceği, alanlara ihtiyacımız var. Maalesef güvenlik nedeniyle, bu konu biraz ikinci, üçüncü sıraya itilmişti. Milletvekillerimizin girişimleri sonucu, mahalli idarelerimizle, Gençlik Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında bu yıl ilimizde ciddi anlamda spor alanında tesislerin temeli atılmaya başlandı. Bir kısmı bitti, bir kısmı da inşallah yakında bitecek. 8 adet 250 seyirci kapasiteli spor salonumuzun yapımı devam etmektedir. 1 adet 200 bin seyirci kapasiteli spor salonunun yapımı sürüyor. 1 adet 5+1 çok amaçlı spor salonumuzun yapımı devam ediyor. 10 adet gençlik merkezimizin yapımı sürüyor. 3 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet bin seyirci kapasiteli, soyunma odalı betonarme tribün yapımı devam ediyor. 1 adet bin seyirci kapasiteli, atletizm sahası ihale aşamasındadır. 2 adet rafting parkuru yapımı devam ediyor. 4 adet soyunma odalı ve tribünlü nizami futbol sahası yapımı sürüyor. 3 adet kapalı halı saha yapımı devam ediyor. Yine 51 adet açık halı saha yapımı devam ediyor. 8 adet basketbol ve voleybol sahası yapıma başlandı. 100 adet çift basketbol potasının dağıtımına başlandı. 3 adet portatif yüzme havuzu yapımı tamamlanarak hizmete açıldı. 2 adet dene-yap atölyesi yapımı devam etmektedir. 808 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdumuz, sosyal tesisleriyle birlikte geçen ay faaliyete alındı. Mevcut erkek ve kız yurtlarımıza hizmet verecek 2 adet sosyal tesisimizin yapımı da tamamlanmak üzeredir. Bu tesislerin ilimize kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, sayın bakanımıza ve buna ciddi anlamda emek veren ilimiz milletvekillerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL GENÇLERİMİZE DAHA ÇOK CİDDİ İMKÂNLAR SUNACAĞIZ"

Vanlı genç sporcuların hem ulusal düzeyde, hem uluslararası düzeyde Van'ı ve ülkemizi iyi bir şekilde temsil ettiğini belirten Vali Bilmez "Ülke içinde Van ilimizi, uluslararası arenada da ülkemizi yüz akıyla temsil ediyorlar. Son 5 yılda değişik branşlarda gençlerimiz, sporcularımız ciddi madalyalar aldılar. Uluslararası derecede 5 altın madalyamız, 15 gümüş madalyamız, 11 bronz madalyamız var. Son 5 yılda ulusal alanda elde edilen başarılarımız, 54 altın madalya, 65 gümüş madalya, 102 bronz madalyadan oluşuyor. Bütün gençlerimizi ve onları çalıştıran antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Bunların devamını diliyorum. Bugün ilimizde en büyük tesis olan ve kendisinin adı verilen Van'da zor şartlar altında, spor yapıp, ülkemizi, ilimizi, bayrağımızı uluslararası arenada temsil eden bir gurur kaynağımız ve bugün kentimizdeki en büyük tesis olan Nur Tatar Spor Salonu adını taşımaktadır. Ben inanıyorum içinizde nice Nur Tatar'lar çıkacaktır. Hem ülkemizde hem de dünyada bizi temsil edeceğini, annesinin, babasının, ailesinin gururla, onun isminin yazılı olduğu tesislerin önünden geçeceğine inanıyorum. İnşallah önümüzdeki yıl gençlerimize daha çok ciddi imkânlar sunacağız" ifadelerini kullandı.

"BURADAN BÜTÜN DÜNYAYA KARDEŞLİĞİN, BARIŞIN, HUZURUN, GÜVENİN NE OLDUĞUNU HEP BİRLİKTE EL ELE VEREREK HAYKIRACAĞIZ"

Etkinliğin yapıldığı Fidanlık Parkı hakkında da bilgi veren Vali Bilmez, "Bu içinde bulunduğumuz park, çürümeye terk edilmiş bir parktı. Bugün bu töreni burada yapmamızın sebebi de, bu parkın siz gençlere ait olduğunu, bu parkın içerisinde kütüphane var, gençlik merkezi var, spor yapılabilecek alanlar var. Kadın merkezi ve nikâh salonu var. Gençlik Merkezi, Gençlik Spor Bakanlığı tarafından işletilecek. Kültür Merkezi ise Kültür Bakanlığı tarafından işletilecek. Kadın Merkezi ise Aile Bakanlığı tarafından işletilecek. İnşallah dedeler, torunlarıyla birlikte bu parkta, zaman geçirecekler. Buranın ikinci ve üçüncü etaplarını da bitirerek, Van halkının Fidanlık Park'ta tekrar eskisi gibi denizle buluşabileceği bir alan olur. Bununla da yetinmedik. Fidanlık Park'tan, kale altına, kale altından Yaşar Kemal Parkı'na, Yaşar Kemal Parkı'ndan 15 Temmuz Parkı'na bağlanacak sahil yolunu da asfalt yapılabilecek düzeye kadar getirdik. Burada hem Edremit, hem İpekyolu, hem Tuşba ve hem de Büyükşehir Belediyemizin, vatandaşımı sahille buluşturacak güzel çalışmaları var. Bunlarda bittiği zaman inşallah artık bina aralarına sıkışmış gençlerimiz, sahildeki sosyal tesislerde, yeşil alanlarda zaman geçirecekler. Hep birlikte Van sahilinde kardeşçe, barış içerisinde, huzur içerisinde halaylar çekeceğiz, türküler söyleyeceğiz. Buradan bütün Türkiye'ye ve bütün dünyaya kardeşliğin, barışın, huzurun, güvenin ne olduğunu hep birlikte el ele vererek haykıracağız. Ülkemizin bir huzur adası, bir barış adası, bir güvenlik adası olduğunu ve buradan da huzurun ve güvenliğin bütün dünyada egemen olması için gayret içerisinde olan bir ülkenin vatandaşı olmaktan da bunun gururunu yaşayacağız.  Bütün gençlerimizin hayallerinin, umutlarının gerçek olmasını diliyorum" diye konuştu.

Daha sonra söz alan AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas, gençliğin önemine vurgu yaparak, AK Parti hükümeti döneminde ülke genelinde ve Van bazında yapılan yatırımlara değindiler.

"AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZA, GENÇLERİMİZE DAHA FAZLA ULAŞARAK ONLARDA SPOR BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK"

Amatör Spor Haftası'nı düzenledikleri etkinliklerle dolu dolu geçirdiklerini belirten Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "Her yıl Van GSİM ve ASKF Van şubesi olarak ortaklaşa düzenlediğimiz Amatör Spor Haftası etkinliklerimize bu yıl Valimiz ve BŞB başkan vekilimiz Sayın Mehmet Emin Bilmezin talimatları ile Büyükşehir Belediyemiz ev sahipliği yapıyor. Sporun teşviki ve sevdirilmesi adına, 7'den 70'e tüm insanlarımıza spor yapma alışkanlığının kazandırılması adına her yıl tüm ülke genelinde Ekim ayı ilk haftası "amatör spor haftası" olarak kutlanıyor. Bizlerde bu kapsamda sporun tabana yayılması ve farkındalık oluşturmak adına bir takım etkinlik ve faaliyetlerimiz ile bu haftayı dolu dolu geçirdik. ASKF Van şubemizle koordineli olarak yürüttüğümüz bu haftadaki programımızda en önemli amacımız; asıl hedef kitlemizi oluşturan ve bizler için sürekli sporun öznesi olan çocuklarımıza, gençlerimize daha fazla ulaşarak onlarda spor bilincini geliştirmek ve onları kötü çevrelerin tuzaklarından alıkoyarak onlara faydalı olacak alışkanlıklar kazandırmak oldu. Müsabık sporcuların yetişmesine de katkı sunan en önemli unsur Amatör spordur. Çünkü biliyoruz ki Amatör olunmadan profesyonel olunamaz.  Amatör Spor Haftası'nın daha fazla insanımızın sporla buluşmasına ve daha başarılı sporcuların yetişmesine vesile olmasını temenni ediyor ve bu haftadaki organizasyonumuza katkılarından dolayı ASKF Van şube başkanımız ve yönetimine de şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIKLI NESİLLERİN VARLIĞI EN BÜYÜK HEDEFİMİZDİR"

Sporun hayatın bir parça olarak görülmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, "Sporu tarif ederken onu sadece rekabetin olduğu, fiziksel ve bedensel bir faaliyet olarak görmek doğru bir tamamlama olmaz. Sporu sadece yarış aracı olarak değil bir yaşam biçimi olarak değerlendirmek, hayatımızın bir parçası olarak görmek son derece önemlidir. İşte spora bu açıdan bakmak, amatörce de olsa spor olgusunu hayatımızın bir parçası yapmak, sizleri günümüz hastalığı olan teknolojinin esiri olmaktan telefon-internet bağımlılığından kurtaracak, bunun dışındaki kötü alışkanlıklardan da uzak tutacaktır. Unutmayalım ki, bu güzel ülkenin bir ferdi olmaktan ve bu bayrak altında yaşamaktan gurur duyan, milli ve manevi değerleri özümsemiş, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin varlığı elbette en büyük hedefimizdir. Bu hedefe ulaşma adına her ilde; Gençlik ve spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir. İlimizde bu yılki Amatör Spor Haftası etkinliklerimize Van Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez'in büyük bir özveri ile Van'daki faal spor kulüplerimize yaptığı nakdi yardım adeta damga vurmuş ve kulüplerimize önemli bir Cansu'yu olmuş hayat vermiştir.  Bu yardımlar sayesinde yaklaşık olarak Van'daki 30 Kulübümüz bu yıl liglere katılacağım beyan ettiler. İşlemlerini yaptılar. Ben yine iddia ediyorum bu yardımlar devam ederse Kısa bir süre sonra ildeki kulüp sayımız 60-70'leri bulacaktır" dedi.

"AMATÖR SPOR KULÜPLERİ, BİRER EĞİTİM GÖREVİ YAPIYOR"

Spor, kişinin ruhsal ve sosyal ve sosyal gelişimine katkı sağlayan önemli bir olgu olduğunu belirten Van ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç,  "Günümüz sanayi ve bilgi toplumlarında, spor gereksinimden çok yaşamın bir parçası, insanlar ve toplumlar arası diyaloğun önemli bir aracı haline gelmiştir. Spor, aynı zamanda kişinin ruhsal ve sosyal ve sosyal gelişimine de katkı sağlayan önemli bir olgudur. Bu nedenle sporu sadece yarışmak değil bir yaşam biçimi olarak değerlendirmek, hayatımızın bir parçası olarak görmek, son derece önemlidir. Bu kapsamda yediden 70'e herkesi sporla buluşturacak ortamları hazırlayarak, yetenekli sporcuları ödüllendirmek, gençlerin spora ilgisini artırmak, hepimizin ortak görevidir. Bunu sağlayabilmek için, ayni ve nakdi yardımlarda bulunmanın gerekliliğine inanıyor ve bu yardımları sürdürmeye de tüm kurumlarımızı davet ediyoruz. Özellikle  son yıllarda, amatör sporun şartlarının her geçen gün düzeldiğini görmek, bu sporla uğraşan bizleri, ziyadesiyle memnun etmektedir.  Aylar önce, ilimizi ziyaret eden, Sayın Spor Bakanımızın müjdelerini verdiği, spor tesislerimizin birer birer yapılıyor olduğunu görmek, bizleri, geleceğimiz ve gençlerimiz adına daha çok ümitlendirmiştir. Amatör Spor kulüpleri, birer eğitim görevi yapıyor. Kulüplerimize yapılacak katkı ve destekler, kulüplerimizi, kapılarına kilit vurulmaktan kurtaracaktır. Amatör spor ülkemizin en büyük sosyal sorumluluk projesidir. Bu kapsamda, bugün, kulüplerinize yapılacak olan çok önemli ve değerli bir yardım töreni için de, buradayız. Sayın valimizin, talimatlarıyla, Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla, 100 kulübümüze önemli bir nakdi destek sağlanacaktır. Bu desteğin, kulüplerimizin dertlerine, bir nebze de olsa derman olacağını belirtmek isterim" diye konuştu.

Daha sonra Vali Bilmez tarafından amatör spor kulübü temsilcilerine 1 milyon TL tutarındaki temsili çek takdim edildi.

Etkinlik, başarılı antrenör ile sporculara plaket takdimi ve ardından hatıra fotoğrafının çekimiyle son buldu.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29