Vali Bilmez, Muradiyeli muhtarları dinledi

Van Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İpekyolu, Tuşba, Gevaş ve Saray ilçesindeki mahalle muhtarlarının ardından, bu kez de Muradiye ilçe muhtarlarıyla bir araya geldi.

Vali Bilmez, Muradiyeli muhtarları dinledi

Fidanlık Parkı'nda düzenlenen toplantıya Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan Savar, Van Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, DSİ Van Bölge Müdürü Ayhan Şahna, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mucip Tapan ve muhtarlar katıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mucip Tapan, 2019 yılından bu yana kent merkezi ve ilçelerde hayata geçirilen projeler ve hizmetlerle ilgili sunum yaptı.

"AŞIDA İSTENİLEN DÜZEYDE DEĞİLİZ"

Daha sonra söz alan Vali Bilmez, "Bu planlamayı aslında 2020 yılı başında yapmayı düşünüyorduk ama pandemi süreci bizim bir araya gelmemize engel oldu. Fidanlık Parkı Van'da herkesin hayatında bir iz bırakmış. Çürümeye terk edilmiş bir alandı, tekrar ayağa kalktı ve Van'daki en güzel parklardan biri oldu. İçinde Gençlik merkezi, kütüphanesi, kültür merkezi, kadın merkezi olacak olan bir alan. Aslında her birinizin köyüne gelip çayınızı, yemeğinizi bizim yememiz gerekirdi ama şimdilik böyle olsun. İnşallah pandemi tamamen geride kalır. Pandemide durumumuz kötü değil ama aşıda istenilen düzeyde değiliz. Aşı konusunda da sizden bir duyarlılık bekliyoruz. Belediyeden sizi bilgilendirecek olan birim amirleri burada, DSİ Müdürümüz burada, Milli Eğitim Müdürümüz burada. Sizin ileteceğiniz sorunları, daire başkanlarımız not alıp inşallah takibini yapar. Valilikte takip edeceklerimizi valilikte takip ederiz. Geçen hafta da ben Muradiye'deydim, ilçe belediyesi ve kaymakamlıkla beraber yaptığımız bir tekstil atölyesi var, inşallah o da bitecek. 200 insanımız orada iş bulacak. Onun da ihalesi hızlı bir şekilde yürüyor. Atatürk İlköğretim Okulu da ağır hasarlıdır, onu da aradan çıkarıp sıfır bir okul yapmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"KADIN DOĞUM BRANŞLARINDA SIKINTILARIMIZ VAR"

Muradiye Devlet Hastanesi'nde yaşanan doktor sıkıntısına da değinen Vali Bilmez, "Hastanede yaşanan genel bir sıkıntımız var. İstifa etmek isteyen doktorlarımızın istifasını 1 aydır bekletiyoruz. Daha sonra bu istifaları kabul etmek zorunda kalıyoruz. Milletvekillerimizin, Sağlık İl Müdürlüğü'müzün girişimleri sonucu, her kurada en fazla doktor alan illerden biriyiz. Geçici kura dönemine kadar zaman zaman sıkıntılarımız olur. Şuan Van merkezde de özellikle kadın doğum branşlarında sıkıntılarımız var. Bakanlıkla irtibattayız, inşallah doktor gönderilir. Elimizde maalesef bir doktor stoku yok. Buradan alıp Muradiye'ye verelim veya oradan başka bir yere. Doktorlar zorunlu hizmet süresi boyunca burada kalmak zorunda ama hizmeti dolunca da bir kısmı iş yoğunluğundan dolayı maalesef ayrılmak istiyor. Sağlık konusunda gerçekten ilimizin pozitif bir ayrıcalık gördüğünü söyleyebilirim. Bunun içinde Sağlık Bakanı başta olmak üzere, tüm ekibine ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Her kura döneminde en çok doktor alan illerin başında geliyoruz" diye konuştu.

Vali Bilmez'in ardından, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas'ta bir konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından söz alan muhtarlar ise, mahallelerindeki sorunları dile getirerek, sorunların çözümleri konusunda fikirlerini paylaştı.

Toplantının ardından Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan Savar, Van Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, DSİ Van Bölge Müdürü Ayhan Şahna, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mucip Tapan ve muhtarlar Fidanlık Parkı'nı gezdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER