Vali Bilmez, gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldi

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle, kentteki gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldi. Vali Bilmez, günün anısına 794 aileye hediye çeki takdim ettiklerini söyledi.

Vali Bilmez, gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldi

Vali Mehmet Emin Bilmez, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tarık Kuşman ile Valilik Alipaşa Toplantı salonunda gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldi.

Şehitlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Vali Mehmet Emin Bilmez, “Sabah saatlerinde Zeve Şehitliği’nde düzenlenen törenle şehitlerimizi andık. Kültür Merkezi’nde anma programıyla da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü icra ettik. Olumsuz hava koşullarından dolayı gazi ve şehit alilerimizle bir araya gelme imkânımız olmadı. Bugünün anısına 794 ailemize hediye çeki takdim etik. Bunlardan 445 ailemiz şehit ailesi, 349 ailemizde gazi ailesidir. Bu kapsamda diğer kurumlarımızın da kendi çapında düzenlediği programlar var. Bu münasebetle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesi ile tüm şehitlerimize rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Bilmez ve toplantıya katılan protokol daha sonra gazi ve şehit ailelerine hediye çeki takdim etti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2022, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29