Vali Bilmez'den Vanlılara aşı çağrısı

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Vanlılara aşı konusunda çağrıda bulundu. Vali Bilmez, Turkovac Faz-3 için gönüllüleri beklediklerini belirterek, 50 yaş üstü vatandaşların 3. ve 4. doz aşılarını, anne adaylarının ise covid-19 aşısını muhakkak olması gerektiğini ifade etti.

Vali Bilmez'den Vanlılara aşı çağrısı

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Turkovac Faz-3 Rapel uygulamasının başladığını belirterek, gönüllüleri beklediklerini söyledi.

Vali Bilmez, Covid-19 yoğun bakım servisinde yatan hastaların %50'sinin 3 ve 4'ncü doz aşısını olmayan 50 yaş üstü vatandaşlardan oluştuğunu vurgulayarak, aşı konusuna dikkat çekti. Anne adaylarına da çağrıda bulunan Vali Bilmez, anne adaylarının ise covid-19 aşısını muhakkak olması gerektiğini ifade etti.

VALİ BİLMEZ'DEN TURKOVAC FAZ-3 AŞI ÇAĞRISI

Van'da Turkovac Faz-3 Rapel uygulamasının başladığını ve gönüllüleri beklediklerini söyleyen Vali Bilmez, "Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Tukovac Faz-3 Rapel uygulaması başlamıştır. Gönüllülerimizi bekliyoruz. Turkovac Faz-3 aşısı yaptırmak isteyen vatandaşlarımız E-Nabız ve Alo 184 üzerinden başvurularını yapabilirler. Başvuru yapacak olan vatandaşlar da bazı kriterler aramaktadır. Turkovac Faz-3 aşısı yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın 18-59 yaş aralığında ve Covid-19 geçirmemiş olması gerekiyor. Bunun yanı sıra, iki doz Sinovac aşısını olmaları ve son olduğu Sinovac aşısının üzerinden en az 3 al geçmiş olması gerekmektedir. Kronik rahatsızlığı bulunmayan ve uygun şartları taşıyan vatandaşlarımıza Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanemizde Turkovac aşısı uygulanmaktadır. Kriterleri uyan vatandaşlarımızı Turkovac aşımızı olmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

VALİ BİLMEZ: ANNE ADAYLARI AŞILARINI YAPTIRMALI

Anne adaylarına da çağrıda bulunan Vali Bilmez, "Covid-19 anne adaylarında ölümlerin birinci nedeni gebelik inakif ve mRNA aşısının uygulanmasına ilişkin verilere incelendiğinde, gebelere aşı uygulaması tavsiye edilmektedir. Aşılar, gebelik öncesinde ve gebeliğin başlangıcından itibaren her dönemde uygulanabilir. Gebelikte aşılama, enfeksiyona yakalanma riskini azaltacağı gibi kordon kanı ve anne sütüne koruyucu antikor geçişini sağlamaktadır. Covid-19 gebelerde, gebe olmayanlara göre daha ağır seyretmekte ve daha fazla ölümle sonuçlanmaktadır. Birçok ülkede Covid-19 anne ölümlerinin birinci nedeni haline gelmiştir. Anne adaylarımızın aşılarını ihmal etmemelerini, aşılarını mutlaka yapmalarını öneriyoruz" dedi.

YOĞUN BAKIMDA YATANLARIN %50'Sİ 50 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARDAN OLUŞUYOR

Son olarak 50 yaş üstü vatandaşlara çağrıda yapan Vali Bilmez, "Covi-19 yoğun bakım servisinde yatan hastalarımızın yüzde 50'si 3. ve 4. doz aşısını olmayan 50 yaş üstü vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Covid-19 aşısı olmayan veya zamanı geldiği halde 2. doz aşısını yaptırmayan tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Ayrıca; vatandaşlarımızın bu yüzden 2. ve 3. doz aşılarını tamamlaması gerekiyor. Özellikle 50 yaş ve üstü vatandaşlarımızın 3. ve 4. doz aşılarını ihmal etmemelerini önemle vurguluyoruz. Yoğun bakımdaki hastalarımızın yüzde 50'si 3. ve 4. doz aşılarını yaptırmayan 50 yaş üstü vatandaşlarımızdan oluşmakta. Bu varyanta karşı, yapılacak aşıların koruyuculuk oranlarını yükseltmemiz için vatandaşların mutlaka aşı olmasını öneriyorum" diye konuştu.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29