Vali Balcı’dan, Başkale ilçesine ziyaret…

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Başkale ilçesini ziyaret ederek Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik’ten brifing aldı.

Vali Balcı’dan, Başkale ilçesine ziyaret…

Sabah saatlerinde ilçeyi ziyaret eden Vali Ozan Balcı’yı, Başkale hükümet konağı önünde Kaymakam ve Başkan Vekili Mustafa Çelik ile ilçe protokolü karşıladı.

İlçenin ekonomik kalkınması, vatandaşların huzur ve refahı için yatırımların hızla sürdüğünü söyleyen Vali Ozan Balcı, Başkale İlçesinde yapımı devam eden hükümet konağı inşaatında incelemelerde bulundu. Kaymakam Mustafa Çelik’ten bilgi alan Vali Balcı, “Hükümet konağı en kısa süre tamamlanacak. Vatandaşlarımıza kamu hizmetleri daha güzel bir ortamda verilecek” dedi.

Vali Ozan Balcı, Başkale İlçesi Cumhuriyet İlkokulu’nu da ziyaret ederek sınıfları dolaştı. Öğrencilere çok çalışmaları ve kitap okumaları tavsiyesinde bulunarak ardında İlçedeki Aile Destek Merkezi’ni ziyaret etti.

Koordinatör, usta öğretici ve kursiyerle hasbihal eden Vali Balcı, “Kadınların sosyal hayata katılması, meslek öğrenip ev ekonomisine katkı sağlamaları, hayallerini gerçekleştirmeleri için il genelinde 100 ADEM açtık. İhtiyaç halinde yine açacağız” dedi.

Vali Balcı, Başkale İlçesi programı kapsamında esnafı ziyaret etti. Esnafa hayırlı, bereketli kazançlar dileyen Vali, vatandaşlarla çay içip hasbihal edip taleplerini dinledi.

Spor Van Projesi kapsamında yapılan içerisinde voleybol, basketbol, halı saha ve tenis kortu bulunan 11 adet tesisin ilçeye kazandırıldığını söyleyen Vali Balcı, “Spora, sporcuya ve spor altyapısına çok önem veriyoruz. Spora desteğimiz devam edecek” diyerek, ilçeden ayrıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2023, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER