Vali Balcı’dan Bahçesaray’a ziyaret

Van Valisi Dr. Ozan Balcı Bahçesaray ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kaymakam Ömer Tuğrul Kundakçı’dan brifing alan Vali Dr. Ozan Balcı, ilçenin her alanda kalkınması için yoğun bir çalışma yürüteceklerini söyledi.

Vali Balcı’dan Bahçesaray’a ziyaret

Bahçesaray ilçesine giden Vali Dr. Ozan Balcı, kaymakamlık önünde Kaymakam Ömer Tuğrul Kundakçı, Belediye Başkanı Meki Arvas, kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, imamlar ve ilçe protokolü tarafından karşılandı.

Kaymakamlık içerisinde hizmet veren kurumların personeli ile tanışan Vali Dr. Ozan Balcı, Kaymakam Kundakçı’dan brifing aldı. Doğal ve kültürel zenginliği olan ilçenin kalkınması için yoğun bir çaba göstereceklerini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, birçok alanda destekler vereceklerini ifade etti.

“BAHÇESARAY’I HER ALANDA KALKINDIRACAĞIZ”

Vali Dr. Ozan Balcı, “Kaymakam ve belediye başkanı ve ilgili kurumlarla istişare ettik. Çok güzel bir ilçe. Sıcak samimi insanları var. Burada bulunmaktan büyük mutluluk duydum. İlçede başta arıcılık, cevizcilik, çilekçilik, koyunculuğa tam destek vereceğim. Eğitimden alt yapıya, sağlıktan spora, kültürel etkinliklerden, turizme ve ulaşıma her alanda ilçenin imarı, inşası ihyası için çalışacağız. Halkımızın refahı, huzuru ve esenliği için yatırımlar yapacağız” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı, kaymakamlık brifingi sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek personelle tanışıp kazasız belasız görevler diledi.

FEKÎ-YE TEYRAN VE ARVASİ TÜRBELERİNİ ZİYERET ETTİ

Vali Dr. Ozan Balcı, daha sonra Kartal mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla tanışıp çocuklara kitap hediye etti. Fakî-ye Teyran’ın türbesini ziyaret eden Vali Dr. Ozan Balcı dua okuyarak şairin veciz sözlerinin yazılı olduğu tabelaları dikkatle okudu. Vali Dr. Ozan Balcı, buradan Arvas mahallesine geçerek, Alim Seyit Fehim Arvasi’nin mezarını ziyaret ederek dua okudu.

SÜNDÜS ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET

Vali Dr. Ozan Balcı, 1993 yılında PKK terör örgütü tarafından yapılan baskında Sündüs Yaylasında şehit edilen 14’ü çocuk 24 vatandaşın mezarlarının bulunduğu şehitliği ziyaret etti. Şehitlerin mezarlarına gül bırakıp dua okuyan Vali Dr. Ozan Balcı, annesini katliamda şehit veren Selahattin Samsa’dan katliamın detaylarını dinledi.

VALİ BALCI ESNAFI ZİYARET ETTİ

Vali Dr. Ozan Balcı, ilçedeki esnafı gezerek hal hatır sorup sohbet etti. Güler yüzle karşılanan Vali Dr. Ozan Balcı, sohbet ettiği esnaflara bereketli kazançlar diledi. Vali Dr. Ozan Balcı’nın bir sonraki ziyareti adalet sarayı oldu. Çalışanlarla tanışan Vali Dr. Ozan Balcı, hakim ve savcılarla bir süre görüştükten sonra, Belediye Başkanlığına geçti.

Belediye Başkanı Meki Arvas ile makamında görüşen Vali Dr. Ozan Balcı, belediye parkında vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla birlikte çay içip sohbet eden Vali Dr. Ozan Balcı, vatandaşların taleplerini dinleyerek misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

“MÜKÜS ÇAYI BİR DOĞA HARİKASI”

Vali Dr. Ozan Balcı, programı kapsamında Müküs Çayının çıkış noktası olan su başı bölgesine gitti. Müküs çayının müthiş bir doğa harikası olduğunu dile getiren Vali Dr. Ozan Balcı, “Su başı bölgesinin rekreasyonunu yapacağız. Burayı turizme kazandıracağız. Türkiye’nin her yerinden bu muhteşem doğa harikasını görmek için vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı’ya Bahçesaray İlçesi ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da eşlik etti.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29