Vali Balcı, yılsonu etkinliğine katıldı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Kültür Sanat Van Projesi kapsamında farklı okullar tarafından düzenlenen yılsonu etkinliğine katıldı.

Vali Balcı, yılsonu etkinliğine katıldı

Edremit Uygulama Oteli’nde yapılan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programda öğretmen ve öğrencilerin icra ettiği birbirinden güzel eserler büyük bir ilgiyle dinlenilirken, program sonunda halk oyunları ekibinin gösterisi büyük alkış aldı.

Van Valisi Ozan Balcı, programın emek verilerek hazırlandığını ve çok beğendiğini belirterek, “Bu program sadece ilimizde yapılan kültür sanat faaliyetlerinin bir kısmı. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz çok gayret göstermiş. Çok mutlu oldum. Eğitime, bilgiye, bilime, kültüre, sanata dost bir Vali olarak her zaman kültürel ve sanatsal faaliyetlerin en büyük destekçisiyim. 250 okulda müzik-resim odalarının düzenlenmesine katkı sağladı. Çocuklarımızın kültürel, sanatsal faaliyetlerine çok önem veriyorum. Desteklerimiz devam edecek. İlimize yeni bir kültür merkezi kazandırıyoruz. Bu kültür merkezinde çocuklarımız, öğretmenlerimiz, kültürel sanatsal etkinliklerini güzel bir şekilde icra edecekler. Çocuklar için de çocuk kütüphanesi ihalesine çıktık. Yine çocuklar için 13 ilçemizde bebek ve çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Yine çocuklarımız için 250 kütüphane dizayn ettik. 2 milyon kitapla bu kütüphanelerimizi zenginleştirdik. Kitap çeşitliliği ve zenginliği açısından Türkiye'nin en zengin ili konumuna geldik” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER