Vali Balcı, yatırımları yerinde inceledi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, tamamlanan ve yapımı devam eden yatırımları yerinde inceledi. Vali Balcı bu kapsamda, Toprakkale'de yapılan seyir terası, inşaatı devam eden yeni il halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesinde incelemelerde bulundu.

Vali Balcı, yatırımları yerinde inceledi

İlk olarak Toprakkale'de yapılan seyir terasında incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Balcı, akabinde inşaatı devam eden yeni il halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesinde incelemelerde bulunarak, çalışmaları yerinde gördü.

"SEYİR TERASI KISA ZAMANDA HİZMETE AÇILACAK"

Van'da imar, ihya ve inşa faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Vali Balcı, "Van'ın imar, ihya ve inşa faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi olarak Toprakkale bölgesinde çok güzel bir seyir terası yaptırdık. Kısa zamanda hizmete açılacak. Van'a değer katacak bir eser oldu. Buradan Van Gölü, Van Kalesi gibi bütün güzellikleri de görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Vanlı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Daha sonra inşaatı devam eden yeni il halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesinde incelemelerde bulunan Vali Balcı, buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"İLİMİZE ÇOK GÜZEL BİR HALK KÜTÜPHANESİ VE ÇOCUK KÜTÜPHANESİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ"

Vali Balcı, Van'da kültür ve sanat adını çok güzel işler yapıldığını belirterek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Yayınlar Genel Müdürlüğü, Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa Van'a yeni bir halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Bittiğinde ilimize çok güzel bir halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi kazandırmış olacağız. Ayrıca hemen yanına çok güzel bir Kültür Merkezinin temelini atacağız. Burası tam bir kültür adası olacak. Van'ın kültürüne, sanatına, çocukların okuma kültürüne katkı sağlayacak. Van zaten asaletli, kültürlü bir şehir. Bir tuğla da biz koymuş olacağız. 10 tane bebek-çocuk kütüphanesi yaptık. Tefrişleri bittikten sonra onları da açacağız. Eski endüstri meslek lisesini kütüphaneye dönüştürdük. İpekyolu'nda Kütüphaneler Yayınlar Genel Müdürlüğü ortaklığında bir kütüphane ve kültür merkezi yapıyoruz. Fidanlığa bir kütüphane kurduk. Edremit'e yeni bir kütüphane açtık. 300 okula yeni kütüphane yaptık. Bir yandan da kitap alıyoruz. Bu hizmetlerimiz çocukların, gençlerin hayallerini gerçekleştirmeleri için katkı sağlayacak. Ayrıca akademik başarılarına da katkı sağlayacağız. Emeği geçenlere teşekkür ederim. İlimiz kitap açısından, kütüphane açısından Türkiye'de sayılı illerden oldu" diye konuştu.

Vali Balcı son olarak Kitap Van Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek kitapları inceledi.  Koordinasyon merkezinde çalışanlara kolaylıklar dileyen Vali Balcı, //kitapvan.gov.tr adresinden kitap isteyen 100 bin öğrenciye şimdiye kadar 180 bin kitabın PTT çalışanları tarafından adreslerine kadar teslim edildiğini söyledi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER