Vali Balcı: Su sorunu tarih olacak

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı başkanlığında, Van Su Kanalizasyon İdaresi'nde (VASKİ) yapılan toplantıda mahallelerin içme suları, ilçelerde yapımı devam eden ve yapılacak arıtma tesisleri ile sondaj çalışmaları değerlendirildi. Toplantıda konuşan Vali Balcı, kentte içme suyu sorunu olan tek bir mahallenin kalmayacağını söyledi.

Vali Balcı: Su sorunu tarih olacak

VASKİ tarafından şimdiye kadar 283 mahalleyi kapsayan içme suyu çalışmalarında 197 mahallenin içme suyu sorunu yoğun çalışmalar sonrası çözüme kavuşturulurken, 115 iş kaleminde ise çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

Ayrıca 2023 yılı içerisinde 267 mahallede 322 iş kaleminde yapılacak olan çalışmaların proje aşamaları tamamlanırken, ihale aşamasına geçildiği belirtildi. Bu yıl içerisinde tüm mahallelerde içme suyu sorununun çözüme kavuşturulacağını ifade edildi.

Değerlendirme toplantısında konuşan Vali Balcı, "İlimizde içme suyu sorunu olan tek bir mahallemiz kalmayacak. Gürpınar, Muradiye ve Saray ilçelerimizin arıtma tesislerinin yapımları hızla sürerken, Çaldıran, Özalp ve Bahçesaray ilçelerimizin arıtma tesislerinin yapımına da en kısa sürede başlanacak" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NECAT TEYFUN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER