Vali Balcı: Sorunları bütüncül akılla çözeceğiz

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle geçtiğimiz günlerde Tokat Valiliği'nden Van'a atanan Vali Dr. Ozan Balcı, kentteki yerel gazete temsilcileriyle bir araya geldi. Vali Balcı, Van'ın birçok konuda sorunlarının olduğunu belirterek, bu sorunları bütüncül bir akıl ile çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Vali Balcı: Sorunları bütüncül akılla çözeceğiz

Geçtiğimiz günlerde Van Valiliği görevine başlayan Dr. Ozan Balcı, yerel gazete temsilcileriyle makamında bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Van'ın faydasına olan önerileri dikkate alarak hayata geçireceklerini belirten Van Valisi Balcı, kentin imarına, ihyasına, inşasına, huzuruna, refahına, esenliğine, katkı sağlayacak projeleri Van'a kazandıracaklarını vurguladı.

"BİRLİKTE EL ELE VEREREK ÇALIŞACAĞIZ"

Van'ın sorunlarını bütüncül bir akıl ile çözüme kavuşturacaklarını söyleyen Vali Balcı, "İlimizin birçok sorunu bulunmaktadır. Bu sorunları Van'da yaşayan her kesimle birlikte üzerinde çalışarak çözüme kavuşturacağız. Sorunların çözüme kavuşturulması noktasında herkesin fikrini önemser, Van'ın faydasına olan önerileri dikkate alarak hayata geçiririz. Van'ın imarına, ihyasına, inşasına, huzuruna, refahına, esenliğine, katkı sağlayacak projeleri ilimize kazandıracağız. Bu anlamda kentin gelişmesi için Van'daki sivil toplum örgütleriyle, kamu kurumlarıyla, belediyelerle, iş dünyasıyla, basın mensuplarıyla birlikte el ele vererek çalışacağız. Allah'ın izniyle ilimizin sorunlarını minimuma indirmek için hep birlikte gayret sarf edeceğiz" dedi.

"ALLAH'IN BİZLERİ GÖZETLEDİĞİNİN FARKINDA OLARAK İŞİMİ YAPARIM"

Gazeteciliğin kıymetli bir meslek olduğunu vurgulayan Vali Balcı, "Yazmak ve okumak çok kıymetli bir şeydir. Bu meslekte ailesinin geçimini sağlayan insanlar var. Gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışıyorsunuz. Basın mensuplarını bir arkadaş olarak kabul ediyorum. Basın mensupları bizim yaptığımız iyi işleri duyuran insanlardır. Allah'ın bizleri gözetlediğinin farkında olarak işimi yaparım. Açığa çıktığımda beni rahatsız edecek hiçbir işi bilerek ve isteyerek yapmam. Hesabını veremeyeceğim hiçbir işi yapmam. Yanlış yapılabilirim ama bu asla kasıtlı olmaz. Bu makamlar emanet makamlar. Basın mensuplarının da bize yardımcı olması gerekiyor. Bizlerde elimizden geldiğince basına yardımcı olacağız. Van'ın ilerlemesine, Vanlı hemşehrilerimizin yükselmesine, zenginleşmesine, refahına, huzuruna, esenliklerine katkı sağlayacağız. Herkes işini adam gibi yaparsa zaten sorun yok. Mmleketin ilerlemesi, gelişmesine dikkat edeceğiz. Bizim de sizlere destek vermemiz gerektiğini biliyorum. Basın en önemli araçtır. Şehrin havasını değiştirmek için, imar, eğitim, spor, sosyal politika, sağlık, kültür turizm, ulaşım, iletişim, enerji, sanayi, teknoloji, istihdam, tarım hayvancılık, sınır güvenliği konularında çalıştaylar yapacağız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan gazete temsileri ise, Van'ın faydasına olacak tüm işlere katkı sunmak için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini söylediler.

Söz konusu ziyarette gazetemiz yetkililerinden Cafer Karakoç, Bişar Ulutaş ve Salih Deniz de hazır bulundu.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER