Vali Balcı, okul inşaatlarını inceledi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, kentte yapımı devam eden okullarda incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Balcı, okul inşaatlarını inceledi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, İpekyolu İlçesi Alipaşa Mahallesi’nde inşaatı devam eden ortaokulda incelemelerde bulundu.

Vali Ozan Balcı, daha sonra İpekyolu Caddesi üzerinde yapımı devam eden Denizcilik Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Balcı, 24 derslik, 200 öğrenci kapasiteli yurt, gemi yapım ve tamir atölyesinden oluşan okulun inşaatının son durumu hakkında bilgi alarak çalışanlara kolaylıklar diledi.

Vali Balcı, akabinde Edremit ilçesinde inşaatı devam eden Spor Lisesinde incelemelerde bulundu. İnşaatı hızla süren, Van’ın spor eğitimi ve altyapısına büyük katkı sağlayacak 24 derslikli okul ile birlikte 200 öğrenci kapasiteli yurt, 1500 kapasiteli çok amaçlı kapalı spor salonu, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları en kısa sürede eğitime açılacak.

Denetim sonrası konuşan Vali Balcı, “İlimizde biri Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere 96 derslikli, 720 öğrenci kapasiteli 4 lise ve 200 öğrenci kapasiteli 4 yurdun inşaatı devam etmekte. Ayrıca temel eğitim yatırımları kapsamında ilk ve orta okul olmak üzere 372 derslikten oluşan 37 okul, 2 adet 100 öğrenci kapasiteli yurt inşaatımız tüm hızıyla devam etmektedir” dedi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2023, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER