Vali Balcı'dan İŞGEM ve Van OSB'ye ziyaret: Hedef 20 bin istihdam

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van İş Geliştirme Merkezi ve Van Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemeler bulundu. Van İŞGEM ve Van OSB'de üretim yapan fabrikaları tek tek ziyaret eden Vali Balcı, hedeflerinin tekstilde 1 yıl içerisinde 20 bin istihdam olduğunu vurguladı.

Vali Balcı'dan İŞGEM ve Van OSB'ye ziyaret: Hedef 20 bin istihdam

İlk olarak Van İş Geliştirme Merkezi'ni ziyaret eden Van Valisi Ozan Balcı, İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik'ten yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Daha sonra üretim yapan işyerlerinde incelemelerde bulunan Vali Balcı, hayırlı, bereketli kazançlar dileyerek, üretimi ve istihdamı desteklediklerini söyledi.

İŞGEM'deki fabrikaları tek tek gezen ve yapılan üretimler hakkında bilgi alan Vali Balcı, daha sonra Van Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Van OSB Başkanı Memet Aslan'dan yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi alan Vali Balcı, Van’da tekstilde hedeflerinin 1 yıl içerisinde 20 bin istihdam olduğunu belirterek, yeni yapılan tekstil fabrikalarının inşaatlarında incelemelerde bulundu.

"İSTİHDAMA ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Van'ın büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Balcı, "Cazibe merkezleri programı kapsamında Sanayi Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Valiliğimizin işbirliğiyle yaptığımız 6 tekstil fabrikamız bitti. Özel sektör de 10 fabrika yapıyor. İnşallah 9 fabrikanın daha temelini birkaç ay içerisinde atacağız. Toplam 25 tane tekstil fabrikamız olacak. Hedefimiz önümüzdeki yıl sonuna kadar tekstilde çalışan işçi sayısını 20 bine çıkarmak. İstihdama çok büyük katkı sağlayacağız. Her zaman üretimin, istihdamın, iş insanlarımızın ve işçilerimizin yanındayız" dedi.

"VAN BÜYÜK BİR POTANSİYEL BARINDIRIYOR"

Van OSB'de iş adamlarımız ve işçilerimiz canla başla çalışıyorlar. Biz de üretimin ve istihdamın her zaman yanındayız. Şu anda Van OSB'de Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Sanayi Bakanlığımız, Gençlik Spor Bakanlığımız ve Valiliğimizin işbirliği ile birlikte 6 tane fabrikamız bitti. 10 tane fabrikamızı da özel sektörden işadamlarımız yapıyor. İnşallah 9 tane daha fabrikanın birkaç ay içerisinde temelini atmış olacağız. Hedefimiz inşallah önümüzdeki yıl sonuna kadar, Van'da tekstil sektöründe çalışan işçi sayısını 20 bine çıkarmak. Van büyük bir potansiyel barındırıyor, bunu gerçekleştireceğiz. İstihdama da çok büyük katkı sunacağız. Her zaman üretimin, istihdamın, iş adamlarımızın, işçilerimizin yanındayız. Onların yaşamlarını, hayatlarını, çalışmalarını kolaylaştırmak bizim asıl görevimiz. Biz de canla başla, aşkla şevkle çalışıyoruz. İşçilerimiz de alın teriyle yağmurda çamurda, tozda, toprakta çalışıyor. Onları destekliyoruz. Bu yatırımlar istihdam probleminin çözümüne de çok büyük katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER