Vali Balcı'dan Bahçesaray'a ziyaret

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Bahçesaray ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Balcı'dan Bahçesaray'a ziyaret

Bahçesaray ilçesine giden Van Valisi Ozan Balcı, Kaymakam Onur Alimoğlu ve protokol tarafından karşılandı. Daha sonra ilçede yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Balcı, esnafı ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.

VALİ BALCI, SATRANÇ TURNUVASININ ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Bahçesaray ilçesiyle özdeşleşmiş satranç, Van Valiliği ve Bahçesaray Kaymakamlığı tarafından organize edilen turnuvayla ilçeye renk kattı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı da 4 gün süren turnuvanın ödül törenine katıldı.

Tören için ilçeye gelen Vali Balcı, Kaymakam Onur Alimoğlu tarafından karşılandı. 3 ayrı kategoride yapılan turnuvanın ödül töreninde konuşan Vali Balcı, satranç kültürünün Bahçesaray'da çok eskiye dayandığını belirterek, "Satranç, Bahçesaraylı hemşehrilerimizin emek verdiği, bugüne kadar sürdürdüğü ve bir marka haline getirdiği faaliyet. Valilik olarak bu yıl böyle bir etkinlik yaptık. Çok emek verilmiş, güzel olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Dereceye girmek önemli ama etkinliğe katılmak çok kıymetli" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Balcı, dereceye giren öğrencilerin ödüllerini verdi.

ANAOKULUNDA SONA DOĞRU…

Vali Balcı daha sonra Bahçesaray İlçesinde yapımı devam eden 4 derslikli anaokulunun inşaatında incelemelerde bulundu. Kaymakam Onur Alimoğlu'ndan bilgi alan Vali Balcı, "İlimizde 577 derslikten oluşan 111 yeni anaokulu yapıyoruz. Anaokulu öğrencilerin eğitim hayatına çok büyük katkı sağlıyor. Çalışmaların hızla sürdüğü okullarda tüm detaylar düşünülmüş. Okullar bittikten sonra ilimizde anaokulu problemi kalmayacak" diye konuştu.

BAHÇESARAY BEBEK, ÇOCUK KÜTÜPHANESİ TAMAMLANIYOR

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Bahçesaray ilçesi ziyareti kapsamında yapımı devam eden bebek çocuk kütüphanesinin inşaatında da incelemelerde bulundu. Burada konuşan Vali Balcı, "Her ilçemize bebek çocuk kütüphanesi yaparak Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Çünkü eğitime, bilgiye, kitaba, hepsinden önemlisi çocuklarımıza büyük önem veriyoruz" dedi.

VALİ BALCI'DAN ESNAFA ZİYARET

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Bahçesaray program kapsamında esnafı ziyaret etti. Esnafa hayırlı, bereketli kazançlar dileyen Vali Balcı, vatandaşlarla hasbihal edip taleplerini dinledi. Kaymakam Onur Alimoğlu'nun da eşlik ettiği ziyarette Vali Balcı, yolda karşılaştığı çocuklara da kitap hediye etti.

BAHÇESARAY AİLE DESTEK MERKEZİ'NE ZİYARET

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, daha sonra Aile Destek Merkezi'ni (ADEM) ziyaret etti. Aile Destek Merkezindeki koordinatör, usta öğretici ve kursiyerle hasbihal eden Vali Balcı, "Kadınların sosyal hayata katılması, meslek öğrenip ev ekonomisine katkı sağlanmaları, hayallerini gerçekleştirmeleri için ilimizde 100 tane Aile Destek Merkezi (ADEM) açtık. İhtiyaç halinde yine açacağız" ifadelerini kullandı.

VALİ BALCI: BALCILIK VE CEVİZCİLİĞİ DESTEKLİYORUZ

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, akabinde ilçede bal ve ceviz satan esnafı ziyaret etti. Esnafla hasbihal eden Vali Balcı, balcılık ve cevizciliğe büyük destek verdiklerini belirterek, "Bahçesaray ilçemiz, hem konumu, hem de asil soylu insanlarıyla Van ve Türkiye'nin kıymetli bir ilçesidir. Bahçesaray'da çok güzel bal ve ceviz üretiliyor. Bahçesaray balı ve cevizi bir markadır, değerdir. Türkiye'nin kıymetli ürünleridir" dedi.

VALİ BALCI ASFALTLANAN SUBAŞI YOLUNU İNCELEDİ

Vali Balcı, son olarak Bahçesaray Kaymakamı Onur Alimoğlu ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanan Subaşı yolunu inceledi. Vali Balcı, "Müküs çayının çıktığı bölgeye giden 3,5 kilometrelik yolu Büyükşehir Belediyesi olarak asfaltladık. Bu doğa harikasını ziyaret edecek vatandaşlarımız için çok güzel, konforlu bir yol oldu. Tüm vatandaşlarımızı bu doğa harikasını ziyaret etmeye davet ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER