Vali Balcı, Çavuştepe Kalesi’nde incelemede bulundu

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı beraberindeki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen ile Gürpınar İlçesinde kazı çalışmaları devam eden Urartulara ait Çavuştepe Kalesi’nde incelemelerde bulundu.

Vali Balcı, Çavuştepe Kalesi’nde incelemede bulundu

Gevaş Kaymakamı Bayram Yıldız tarafından karşılanan Van Valisi Ozan Balcı ve beraberindekilere, YYÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu tarafından bilgi verilirken, bir araştırmacı tarafından çivi yazıları okundu.

“ELDE EDİLEN ESERLERİN BÜYÜK KISMI VAN MÜZESİ’NDE SERGİLENİYOR”

Çavuştepe Kalesi’ndeki incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Van Valisi Ozan Balcı, “Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu ve ekibi bir kuyumcu hassasiyetiyle burada çok güzel çalışmalar yapıyor. Burası Urartuların önemli merkezlerinden birisi. Çivi yazısıyla yazılan yazıtlar ve çok kıymetli eserler var. Burada elde edilen eserlerin büyük kısmı Van Müzesi’nde sergileniyor. Yapılan kazılar bizim için önemli. Bilim insanlarını destekliyoruz. Buranın kazı evini, yürüyüş yollarını yapacağız. Böylece ziyaretçilere daha konforlu bir sergileme alanı oluşturacağız” dedi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2023, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER