Uşakspor- Vanspor maçının detayları…

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Uşakspor'u, Utku ve Onurcan'ın kaydettiği gollerle 2-1 mağlup etti. Van temsilcisi aldığı galibiyetle puanını 71'e yükseltti ve beşinci sıradaki yerinde kaldı. Vanspor'un grubunda bulunan Kocaelispor haftayı galibiyetle kapatarak şampiyonluğunu ilan etti.

Uşakspor- Vanspor maçının detayları…

Son deplasman maçında Uşakspor ile karşı karşıya gelen Vanspor, sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. İlk yarıda bir çok net atağı golle sonuçlandıramayan Vanspor, son deplasman maçında Utku ve Onurcan'ın kaydettiği gollerle rakibini 2-1 mağlup etti.

Uşakspor galibiyetiyle birlikte puanını 71'e yükselten Vanspor, beşinci sıradaki yerinde kalırken, Uşakspor ise 33 puanla on altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Vanspor'un grubunda lider Kocaelispor ise, sahasında konuk ettiği GMG Kastamonuspor'u 2-1 mağlup ederek, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Ev sahibi Uşakspor, Erhan Yılmaz teknik sorumluluğunda sahaya; Vedat Böyükgül, Erhan Tatlıdil, Sezer Gündüz, Cengiz Demir, Ömer Faruk Canbirdi, İbrahim Çağrı Oğuz, Resul Türkkalesi, Arda Köksel, Ertuğrul Tekşen, Ali Arda Bulut ve Efecan Barlık onbiri ile çıktı.

Konuk Vanspor ise Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda sahaya; Barış Türkmen, Şerif Doğan, Miraç Acer, Nuri Terliksiz, Erkul Küçük, Barış Sağır, Emre Oymak, Onurcan Güler, Emrah Tacir, Utku Şen ve Hasan Bilal onbiri ile çıktı.

Uşak 1 Eylül Stadyumu'nda saat 15.00'te oynanan karşılaşmayı Can Cengiz, Sefa Özcan, Çağrı Yıldırım ve Burak Kaplan hakem dörtlüsü yönetti.

İLK YARIDA KARŞILIKLI GOLLER…

Maçın ilk yarısına ev sahibi Uşakspor başladı.

1. dakikada Uşakspor'da Efecan Barlık sarı kart gördü.

3. dakikada ev sahibi Uşakspor etkili bir atak geliştirdi. Arda Köksal, rakiplerini tek tek çalımlayarak ceza alanı içine kadar indi. Daha sonra topu Efecan Barlık'a bırakırken, hakem Efecan için ofsayt bayrağı kaldırdı.

7. dakikada Uşakspor'da Arda'nın sert şutu, az farkla üstten auta çıktı.

8. dakikada Vanspor gole yaklaştı. Miraç'ın derin pasında topla buluşan ve ceza alanı içinde giren Utku'nun sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

9. dakikada Vanspor yine gole yaklaştı. Onurcan'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Emrah Tacir, topu kalecinin üzerine vurdu ve takımını net golden etti.

12. dakikada Uşakspor gole çok yaklaştı. Gelişen Uşakspor atağında sol kanatta topla buluşan Arda, topu penaltı noktasına kesti, burada Efecan'ın kafa vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

15. dakikada Uşakspor ceza alanı dışında serbest vuruş kazandı. Topun başında geçen Resul'ün vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

17. dakikada Vanspor'da Emre Oymak'ın şutunda top yandan auta çıktı.

27. dakikada Vanspor'da Hasan Bilal'in şutunda top kalecide kaldı.

28. dakikada Uşakspor 1-0 öne geçti. Gelişen atakta kaleci Barış Türkmen'in hatasında topu önünde bulan Arda Köksal, boş ağları sarsarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 

34. dakikada Uşakspor'da Resul'ün şutunu kaleci Barış son anda çıkardı.

37. dakikada Vanspor'da Emrah Tacir'in ceza alanı içindeki şutunda top yandan auta çıktı.

Vanspor bu dakikalarda Emrah ve Utku ile önemli atakları cömertçe harcadı

45. dakikada Vanspor 1-1'lik eşitliği yakaladı. Kullanılan köşe vuruşunda Nuri'nin kafa vuruşunda top kalecinden döndü. Devam eden atakta Utku Şen topu filelerle buluşturarak takımına eşitliği getiren golü kaydetti.

İlk yarının sonuna 3 dakikada uzatma eklendi.

GALİBİYETİ GETİREN GOL ONURCAN'DAN…

İlk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Maçın ikinci yarısına konuk Vanspor başladı.

51. dakikada Vanspor durumu 2-1 yaptı. Gelişen Vanspor atağında Utku'nun derin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Onurcan Güler, fileleri havalandırarak takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

53. dakikada Uşakspor'da Sezer Gündüz sarı kart gördü.

54. dakikada Vanspor, ceza alanı ön çizgisinde serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Emrah Tacir'in vuruşunda top üstten auta çıktı.

57. dakikada Uşakspor'da Çağrı Oğuz ve Ertuğrul Teksen oyundan çıkarken, Murat Şenel ve Metehan Mertöz oyuna dahil olan isimler oldu.

67. dakikada Vanspor'da Emrah Tacir, müsait pozisyonda topu dışarı vurdu.

69. dakikada Vanspor gole çok yaklaştı. Emrah Tacir'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Utku'nun şutunda top üst direkten oyun alanına döndü. Devam eden atakta topu önünde bulan Onurcan'ın vuruşunda top yandan auta çıktı.

70. dakikada Vanspor'da Hasan Bilal yerini Sabit Hakan Yılmaz'a bıraktı.

73. dakikada Uşakspor'da Ömer Faruk Canbirdi ve Ali Arda Bulut oyundan çıkarken, Eray Gürcan ve Cem Aktaş oyuna dahil oldu.

79. dakikada Uşakspor'da Erhan Tatlıdil yerini İbrahim Demir'e bıraktı.

80. dakikada Vanspor'da Onurcan Güler ve Emrah Tacir oyundan çıkarken, Sedat Komi ve Serkan Sefil oyuna dahil oldu.

86. dakikada Vanspor'da Utku Şen yerini Tayyip Kanarya'ya bırakırken, Şerif Doğan'ın yerine ise Aras Aydın oyuna dahil oldu.

Maçın sonuna 3 dakika uzatma eklendi.

90+2. dakikada Emre'nin pasında topla buluşan Hakan'ın vuruşunda top yandan auta çıktı.

Başka gol ve önemli atak olmayınca Vanspor son deplasman maçını 2-1 kazandı.

Vanspor bu galibiyetle puanını 71'e yükseltti ve beşinci sıradaki yerinde kaldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ- SALİH DENİZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER