Uluslararası Girişimci ve Yatırımcı Zirvesi Van'da yapıldı

Türkiye, ABD, Kanada, İran, Hollanda ve Lübnan'dan 46 girişimcinin teknoloji, medikal, çevre ve enerji alanlarında geliştirdikleri projelerini tanıttığı 'Van Uluslararası Girişimci ve Yatırımcı Zirvesi' hafta sonu Van'da yapıldı.

Uluslararası Girişimci ve Yatırımcı Zirvesi Van'da yapıldı

'Van Uluslararası Girişimci Ve Yatırımcı Zirvesi' Van İş Geliştirme Merkezi (Van İŞGEM), Uluslararası Buluşçular Dernekleri Federasyonu (IFIA), İslam Ülkeleri Arası Bilim ve Teknoloji Parkları Ağı (INSTP) ve Van Teknokent iş birliği, girişimcilik ve teknoloji konusunda farklı uluslararası kuruluş ve organizasyonların destekleri ve Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Van Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Van İş Geliştirme Merkezince (İŞGEM), Uluslararası Buluşçular Dernekleri Federasyonu (IFIA), İslam Ülkeleri Arası Bilim ve Teknoloji Parkları Ağı (INSTP) ve Van Teknokent iş birliğiyle yerli ve yabancı yatırımcıların bölgeye ilgilerini artırmak için başlatılan yatırım programına Kanada, İran, Hollanda, Lübnan, ABD ve Türkiye'den 46 girişimcinin projeleri kabul edilmişti. Kentte gerçekleştirilen zirvede, proje sahipleri projeleri hakkında bilgi verdi.

Bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak hedefi ile yoluna devam eden, girişimciliğin Van'da, bölgede ve ülkede gelişmesinde rol oynama misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Van İŞGEM yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarla yabancı girişimcilerin ülkemizde işlerini kurmalarını, yatırım yapabilmelerini sağlayabilmek amacıyla önemli bir adım daha attı.

Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde yapılan ve iki gün boyunca devam eden Van Uluslararası Girişimci ve Yatırımcı Zirvesi'ne, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Avrupa Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Snjezana Baroness Rajacıc, İslam Ülkeleri Arası Bilim ve Teknoloji Parkları Ağı (INSTP) Dr. Mahmod Saberi, Uluslararası Buluşçular Dernekleri Federasyonu (IFIA) Başkanı Dr. Alireza Rastegar, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van İŞGEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Selçuk, STK temsilcileri ve çok sayıda girişimci katıldı.

SELÇUK GİRİŞİMCİLİĞİN ÖNEMİNE İŞARET ETTİ

Van İŞGEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Selçuk, girişimciliğin önemine vurgu yaparak, "Bu zorlu süreçte maddi ve manevi olarak desteklenecek yabancı yatırımcılara ihtiyaç var. Bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunma hedefiyle yoluna devam eden, girişimciliğin şehrimizde, bölgemizde ve ülkemizde gelişmesine rol oynaması için misyon ve faaliyetlerini sürdüren İŞGEM yönetimi olarak paydaşlarımızla yabancı girişimcilerin ülkemizde işlerini kurmaları ve yatırım yapabilmelerini sağlamak için bir araya geldik. Beklediğimizin üzerinde bir ilgiyle karşılaştık. 14 ülkeden 300'ün üzerinde proje başvurusu oldu. Uzmanlarımızla yaptığımız değerlendirme sonucu 46 proje seçtik" dedi.

Zirvede konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı ise, girişimcileri çok önemsediğini belirterek, Van'ın işgücü ve potansiyeli bakımından yatırım için önemli fırsatlar sunduğunu ve yatırımcıların önünü açmak için destek vereceklerini söyledi.

VALİ BALCI: "VAN ÖNEMLİ BİR CAZİBE MERKEZİ"

Her alanda girişimciliği önemsediklerini vurgulayan Vali Balcı, "Dünyada ekmeğin, pastanın büyütülmesi ve insanlarla paylaşılması için hep girişimcilere ihtiyaç var. Girişimci olmak çok kolay bir şey değil. Dolayısıyla girişimcileri çok önemsediğimi ve değer verdiğimi ifade etmek isterim. Memleketlerin lokomotifi, ülkelerin gelişimine, istihdamın artmasına, yeni iş ve fikirlerin gelişmesine katkı sağlıyorlar. Girişimcileri bilgi ve teknoloji transferini sağlayarak ülkelerin zenginleşmesinde önemli rol oynuyor. Bize düşen görev, girişimciye uygun ortamı sağlamak, yeni yatırımların artması için var olan maddi ve manevi engelleri kaldırmak. Bu anlamda girişimcileri desteklemek ve cesaretlendirmek istiyoruz. Bu, bizim asli görevimiz. Van, sahip olduğu değer ve taşıdığı yüksek potansiyelle büyük bir cazibe merkezi. Van'ın önü bu anlamda çok açık. Dışardan gelen insanlara ev sahipliği yapıyoruz. Genç nüfusun çok olması ve kucaklayıcı olması Van'a büyük bir değer katıyor. Burada büyük bir iş gücü potansiyeli var. Bu da girişimciler için fırsatlar doğuruyor. Biz de var olacak bürokratik ve diğer engellerin aşılmasında girişimcilerin önünü açmak istiyoruz. Güzel projeler gördüm. Zirveye katılanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Avrupa Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Snjezana Baroness Rajacıc, İslam Ülkeleri Arası Bilim ve Teknoloji Parkları Ağı (INSTP) Dr. Mahmod Saberi, Uluslararası Buluşçular Dernekleri Federasyonu (IFIA) Başkanı Dr. Alireza Rastegar'ın da birer konuşma yaptığı Van Uluslararası Girişimci ve Yatırımcı Zirvesi, kazanan projeler tanıtımı filmi ile devam etti.

Devlet destekleri ve yatırımcı paneli ile devam eden zirvede Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, TÜBİTAK/TEYDEB, DAKA ve Van Teknokent yönetici ve uzmanları girişimcilerin alabilecekleri destekler, yatırım ortamının özellikleri ve yatırımcıların beklentileri üzerine bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

Daha sonra 46 proje içinde en yüksek puanı alan projelere birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri verildi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Şemsi
Hasan Şemsi - 2 yıl Önce

Van isgem yöneticilerini candan kutluyorum.Hem Van,in tanitimini yaptılar hemde Van Isgemi tanittilar,işbirliği imkânları aradilar.
Boyle bir toplantının Turkiyede ilk Isgemin kurulduğu yerde Turkiyenin en büyük,(55 ilden buyuk) ilçesi Tarsusta yapilmasi çok iyi okurdu.
Van Isgem yetkilileini candan kutluyor başarılarının devamini temenni ediyorum.

SIRADAKİ HABER