Uğur Can: Vanspor benimle sözleşme imzalamadı

2023-2024 futbol sezonunda 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan Vanspor, 22 Haziran'da yeniden anlaşma sağladığını açıkladığı Uğur Can, 1461 Trabzon FK'ya imza attı. İmza sonrası Vanspor Başkanı Feyat Kıyak'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara cevap veren Uğur Can, Vanspor'un kendisiyle sözleşme imzalamadığını ve Başkan Kıyak'ın sürekli kendisini oyaladığını ileri sürdü.

Uğur Can: Vanspor benimle sözleşme imzalamadı

Vanspor ile arasında yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Uğur Can, kendisine verilen sözlerin yerine getirilmediğini vurguladı. Sakatlığı sonrası ameliyat ve hastane masrafının 91 bin TL tuttuğunu ve bunun da sadece 55 bin TL'sinin kulüp tarafından karşılandığını belirten Uğur Can, hastane parasının yarısını kendisi ödeyerek taburcu olduğunu ifade etti.

Defalarca mesajlarına ve telefonlarına cevap verilmediğini söyleyen Uğur Can, kendisine geçtiğimiz günlerde kulüp tarafından gönderilen 50 bin TL'yi iade ettiğini ve 200 bin TL alacağı için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunduğunu açıkladı.

"200 BİN TL ALACAĞIMI BU ZAMANA KADAR YATIRMADILAR"

Yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Uğur Can, "Bu konu ile ilgili olarak bu ilk ve son açıklamam olacaktır. Geçtiğimiz sezon Ocak ayında oynanan Fethiye maçında yaşadığım sakatlık sonrası ameliyat olmam gerektiğini öğrendim. Bunu Vanspor FK'ya ilettim. Başkan bana, 'En iyi doktoru bul ve en iyi şartlarda ameliyat ol' dedi. Ameliyatımı oldum. Ameliyat ve hastane masrafım 91 bin TL tuttu. Başkanı arayıp, 'Ameliyat oldum. Hastaneden çıkıyorum. Ücretini yatırabilir misiniz?' dedim. Başkan bana '55 Bin TL param var' dedi. Hastane parasının yarısını kendim ödedim ve taburcu oldum. Ameliyattan 1 hafta sonra Vanspor FK benimle sözleşmemi feshetmek istedi. Ben de 'Alacaklarıma karşılık edebiliriz' dedim. Bana, 'Paramız yok. Seninle fesih protokolü yapalım. 15 gün sonra paranı veririz' dediler. Ben de sözlerine inanarak kabul ettim. Sonuçta arkadaşlarım oradan ekmek yiyordu. Bu süreci en iyi bilenlerden birisi kaptanımız Haydar Yılmaz'dır. 200 bin TL olan alacağım vardı. Bana her hafta 'Cuma günü yatacak' dendi. Ama bu zamana kadar yatırmadılar. 'Tedavi olamıyorum' diye mesajlar attım. Cevap vermediler. Aradım telefonlarımı açmadılar" dedi.

"VANSPOR FK İLE SÖZLEŞME İMZALAYIP, PEŞİNAT ÜCRETİ ALIP DA BAŞKA BİR KULÜPLE ANLAŞMADIM"

Kulüp Başkanı Feyat Kıyak tarafından sürekli oyalandığını ileri süren Uğur Can, "1 hafta önce Vanspor FK Başkanı beni aradı ve benimle anlaşmak istediğini söyledi. Ben de şartları söyledim. Bayram sonrası hemen imzaların atılacağını söyleyerek, 50 bin TL yatırdı. '50 Bin TL para yatırdım' dediği para budur. Bu 50 bin TL için, 'Bu 50 Bin TL kulüpten alacağın olan 200 bin TL'nin bir kısmıdır. Bayram sonrası peşinatla birlikte 150 Bin TL daha vereceğim' dedi. Bayram geçti ve sezon içinde benim güvenimi kırmış bir başkan benimle pazartesi günü anlaşacakken, bana 'gelemeyeceğim' dedi. Beni oyalama olayı yeniden başladı. Ben de kulüp menajerine benimle iletişime geçen kulüplerle görüşeceğimi söyledim. Vanspor FK,  benimle Şubat ayında sözleşme feshetmiş. Ben alacaklarımı almak için avukata vekalet vermiş bulunmaktayım. Ben Vanspor FK ile sözleşme imzalayıp, peşinat ücreti alıp da başka bir kulüple anlaşmadım. Benimle sözleşme imzalanmadı. Ben de başka kulüple görüşüp anlaştım. Ayrıca Vanspor FK Başkanının bana gönderdiği 50 bin TL'yi kendisine geri gönderdim. Dekontu mevcuttur. Ben geçmişten kalan ve hakkım olan alacaklarımı almak için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulundum. Alacaklarımı TFF kanalı ile tahsil edeceğim. Değerli vaktinizi çaldığım için özür dilerim" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2023, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER